Sari Essayah Varsinais-Suomen vaaliturneella koko viikonlopun

30.3.2019 klo 18:49 Politiikka Kristiina Kunnas

Puheenjohtaja Sari Essayah tukee Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien vaalityötä koko viikonlopun. Turnee kulkee kautta koko maakunnan ja jatkuu sunnuntai-iltaan saakka.

Varsinais-Suomessa on kiivas vaaliturnee koko viikonlopun. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kirittää vaalityötä itselleen takavuosilta kovin tutussa maakunnassa.

– Lukkarinrakkautta on Varsinais-Suomeen aina, muistuttaa Sari Essayah, joka edusti vaalipiiriä ensimmäisellä eduskuntakaudellaan 2003–2007.

Essayah asui tuolloin perheineen Paimiossa.

Nyt puheenjohtaja pitää miehensä kanssa kotitaloaan lapsuutensa maisemissa Lapinlahdella, mutta tiivistahtinen vaalikampanja vie häntä eri puolille Suomea.

Varsinais-Suomen vaaliturneella Essayah viihtyy koko viikonlopun.

– On niin mahtavaa saada Sari mukaan kiertueelle, sanoo Kristillisdemokraattien kärkiehdokas Pertti Vallittu.

Kristillisdemokraatit solmi teknisen vaaliliiton Perussuomalaisten kanssa Varsinais-Suomessa. KD sai asettaa kolme ehdokasta. Salolaisen Vallitun lisäksi he ovat juoksuvalmentaja ja yrittäjä Annemari Kiekara (Sandell), Koski Tl, sekä opiskelija Niko Kivimäki, Turku.

– Tietenkin on hienoa, että meillä on kolme hyvää ehdokasta. Mutta vaalimatematiikan kannalta on tärkeä ymmärtää, että vaaliliittotilanteessa on äänien keskittäminen ainoa mahdollisuus, jotta myös Kristillisdemokraateille tulisi oma kansanedustaja, muistuttaa vaalipäällikkö ja KD Varsinais-Suomen puheenjohtaja Esa Asikainen.

Vaalimatematiikan kannalta on tärkeä ymmärtää, että vaaliliittotilanteessa on äänien keskittäminen ainoa mahdollisuus, jotta myös Kristillisdemokraateille tulisi oma kansanedustaja. – vaalipäällikkö, KD Varsinais-Suomen puheenjohtaja Esa Asikainen

Lauantaina Essayah ja ehdokkaat tukijoukkoineen olivat Salossa, Paimiossa, Kaarinassa, Liedossa ja Naantalissa.

Turun Vaalikadulla eli Yliopistokadulla päivystettiin klo 13–14.

– Väkeä oli liikkeellä paljon, kertoo Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien viestintäpäällikkö Jari Tulonen.

Varsinais-Suomen vaaliturnee jatkuu sunnuntaina niin, että Essayah sekä ehdokkaat käyvät Uudessakaupungissa, Laitilassa, Raisiossa, Kyrössä ja lopuksi Loimaalla.

Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien vaalikiertue sunnuntaina 31. maaliskuuta, mukana Sari Essayah

Klo 11–12 Uusikaupunki, K-Supermaket Itäpoiju
Klo 12.30–13 Laitila, K-Supermarket
Klo 13.45–14.30 Raisio, K-Supermarket Raisio Center
Klo 15.30–16 Kyrö, Sepon Kirppis
Klo 16.30–17.30 Loimaa, Prisma

Salon Pertti Vallittu Turun Vaalikadulla lauantaina. Vallittu on kiertänyt maakunnan vaaliautonsa kanssa jo moneen kertaan. Huomenna kiertue vie Sari Essayah’n mukana Uuteenkaupunkiin, Laitilaan, Raisioon, Kyröön ja Loimaalle. (Kuva Varsinais-Suomen KD:n Fb-sivulta)

Ylös