KD Nuorten pääsihteeri Viljami Haavisto: ”Perussuomalaiset omineet maahanmuuttokriittisyyden – tarvitaan objektiivista keskustelua”

30.3.2019 klo 14:33 Politiikka Kristiina Kunnas

Viljami Haavisto on 22-vuotias eduskuntavaaliehdokas Forssasta. KD Nuorten pääsihteeri haluaa objektiivista maahanmuuttokeskustelua. Häntä ärsyttää, että perussuomalaiset ovat omineet maahanmuuttokriittisyyden itselleen. – Tarvitsemme järkevän keskustelun, Haavisto sanoo.

Viljami Haavisto on eduskuntavaalien ensikertalainen. 22-vuotias KD Nuorten pääsihteeri ja teologian opiskelija on ehdolla Hämeessä.

– Somessa kampanjoin aktiivisesti, mutta myös monipuolisesti ja perinteisesti jalkatyötä tehden. Postilaatikkoihin on jaettu mainoksia, toreilla päivystetty ja tienvarsimainoksia pystytetty, forssalainen Haavisto kertoo.

Kristillisdemokraattien nuorisojärjestö ottaa Haaviston mukaan kärkkäästi kantaa nuoria koskettaviin asioihin ja ongelmiin.

– Teemme vaikutustyötä julkilausumilla ja muiden puolueiden lobbaamisella. Pyrimme aktivoimaan nuoria kiinnostumaan politiikasta ja mukaan toimintaan, Haavisto selostaa.

Haluamme olla luomassa Suomea, jossa voisi olla luottavaisempi, eikä tarvitsisi pelätä ja kokea ahdistusta niin monista asioista. – KD Nuorten pääsihteeri, eduskuntavaaliehdokas Viljami Haavisto

Viljami Haavisto kertoo Ismo Portinille KD-Kompassi -haastattelussa rakentaneensa oman kampanjansa kolmeen dynaamiseen teemaan, joista turvallisuus ja järkevä maahanmuutto-keskustelu ovat kaksi tärkeää kärkeä. (Kuuntele koko haastattelu täältä)

– Perussuomalaiset ovat omineet maahanmuuttokriittisyyden – muut puolueet nähdään maahanmuuttoa puoltavina, Haavisto harmittelee.

– Haluan korostaa sitä, että me Kristillisdemokraatit voisimme olla puolue, joka pyrkii keskustelemaan asiasta objektiivisesti.

– Pitää tarkastella tätä asiaa erittäin huolellisesti, miettiä mikä on hyvää maahanmuuttoa. Mikä lisää turvallisuutta mutta huonontaa taloutta? Nämä ovat miettimisen arvoisia asioita, Haavisto toteaa.

Suomi, johon voit luottaa. Mitä slogan merkitsee Haavistolle?

– Tällä hetkellä on paljon asioita, joista on epävarmuutta. Tulevaisuus mietityttää. Haluamme olla luomassa Suomea, jossa voisi olla luottavaisempi, eikä tarvitsisi pelätä ja kokea ahdistusta niin monista asioista.

Jälkikuuntele KD-Kompassi

KD-Kompassi -ohjelmat löytyvät Kristillisdemokraattien kotisivun kd.fi alalaidasta. Kuuntele koko KD-Kompassi -haastattelu täältä. Ismo Portin haastattelee KD Nuorten pääsihteeriä Viljami Haavistoa sekä järjestöpäällikkö Mikko Rekimiestä.

 

 

Ylös