Niko Kivimäki, Turku: ”Tuetaan kehitystä – ei yritetä palata historiaan”

31.3.2019 klo 15:01 Politiikka Kristiina Kunnas

Opiskelija Niko Kivimäki on yksi Kristillisdemokraattien kolmesta eduskuntavaaliehdokkaasta Varsinais-Suomessa. – Verotus ei ole ratkaisu ilmasto-ongelmiin, turkulainen Kivimäki muistuttaa.

– Minua vaivaa ajatus siitä, että moniin ilmasto-ongelmiin haetaan ratkaisua aina verotuksen kautta, turkulainen Niko Kivimäki sanoo.

– Kun lentoliikenteestä aiheutuu haittaa ilmastolle, niin verotetaan lentämistä. Kun ykityisautoilu on pahasta, niin verotetaan yksityisautoilua. Kun ihgmiset syövät liikaa lihaa, laitetaan lisää veroa lihaan.

Kivimäki suhtautuu verojen kiristämiseen kriittisesti, koska siitä kantavat kalleimman laskun usein ne, joilla on on vähiten varaa.

– Yksityisten ihmisten kohdalla verojen kiristäminen osuu pahiten niihin, joilla ei ole enää varaa.

Verotus tuo tuloa valtiolle, muttei ole hyvää ilmastopolitiikkaa. – Niko Kivimäki, KD-eduskuntavaaliehdokas, Turku

– Verotus tuo tuloa valtiolle, muttei ole hyvää ilmastopolitiikkaa. Innovaatioissa, koulutuksessa ja asenteiden muutoksissa on tulevaisuus, Kivimäki muistuttaa.

– Jos esimerkiksi suomalaiset suosisivat kotimaisuutta, ei tuotteita tarvitsisi enää tuoda yhtä paljon jopa toiselta puolelta maapalloa.

– Akkuteknologian kehitystä tukemalla voimme saavuttaa nopeammin sähköautoihin siirtymisen Suomessa. Tuetaan kehitystä eikä yritetä palata historiaan, 21-vuotias opiskelija huomauttaa.

Varsinais-Suomen eduskuntavaaliehdokkaat ovat tänään kiertueella pitkin vaalipiiriä yhdessä puolueen puheenjohtajan Sari Essayah’n kanssa.

KD:llä vaaliliitto Varsinais-Suomessa

Kristillisdemokraatit solmi teknisen vaaliliiton Perussuomalaisten kanssa Varsinais-Suomessa. KD sai asettaa kolme ehdokasta. Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piiri valitsi kärkiehdokkaakseen salolaisen omaishoitajan Pertti Vallitun. Hänen lisäkseen ehdolla ovat   juoksuvalmentaja ja yrittäjä Annemari Kiekara (Sandell), Koski Tl, sekä opiskelija Niko Kivimäki, Turku.

– Tietenkin on hienoa, että meillä on kolme hyvää ehdokasta. Mutta vaalimatematiikan kannalta on tärkeä ymmärtää, että vaaliliittotilanteessa on äänien keskittäminen ainoa mahdollisuus, jotta myös Kristillisdemokraateille tulisi oma kansanedustaja, muistuttaa vaalipäällikkö ja KD Varsinais-Suomen puheenjohtaja Esa Asikainen.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah Turun Vaalikadun avajaisissa lauantaina 30. maaliskuuta. Essayah kiertää koko Varsinais-Suomen viikonlopun aikana, sunnuntaina hän vierailee Uudessakaupungissa, Laitilassa, Raisiossa, Kyrössä sekä Loimaalla.

Ylös