Aki Ruotsala MTV3:n Huomenta Suomessa: ”PoriJazz oli hyvä testi pystyykö mediapainetta sietämään”

1.4.2019 klo 16:44 Politiikka Kristiina Kunnas

Sinustako kansanedustaja -väittelykisan MTV3:lla sunnuntai-iltana voittanut Aki Ruotsala vieraili Huomenta Suomi -lähetyksessä maanantaiaamuna 1. huhtikuuta. – Enemmän kuin väittelystä tykkään syvääluotaavasta poliittisesta keskustelusta, Ruotsala muistutti.

– En itse ole mikään väittelyn suuri ystävä, vaan enemmän tykkään syvääluotaavasta poliittisesta keskustelusta, joka tähtää yhteiskunnallisiin uudistuksiin. Siksi olen itse lähtenyt politiikkaan mukaan, Aki Ruotsala muistutti Huomenta Suomi -ohjelmassa MTV3:lla  maanantaiaamuna.

– Sananvapaus on erittäin tärkeä osa demokratiaa. Jos sen menetämme, menetämme sen myötä jotain keskeistä suomalaisesta yhteiskunnasta ja länsimaisesta demokratiasta. Mutta sananvapauteen kuuluu myös sananvastuu. On kannettava vastuu siitä, mitä sanoo.

Ruotsalan vierellä sohvalla istui viimeinen finaalivastustaja sunnuntai-illan Sinustako kansanedustaja -väittelykisasta, Satakunnan Keskustan eduskuntavaaliehdokas Eeva Kalli. Vieressä pöydällä puolestaan seisoi iso pokaali, jonka Ruotsala pokkasi voitostaan.

Kaikki kolme tuomaria antoivat Ruotsalalle yksimielisen paremmuuden finaalin kaikissa vaiheissa: alun kolmen hengen väittelyssä Kokoomuksen Anna-Kaisa Ikosta ja Keskustan Eeva Kallia vastaan, välierässä Perussuomalaisten Riikka Purraa vastaan sekä finaalissa villin kortin myötä takaisin kisaan päässyttä Eeva Kallia vastaan.

Se (PoriJazz) oli tietyllä tavalla hyvä testi tällaiseen tehtävään, että jos pohjalaisten edunvalvojaksi on ryhtymässä, niin se vaatii vähän kovempaa nahkaa. – Vaasan vaalipiirin KD-eduskuntavaaliehdokas Aki Ruotsala Huomenta Suomessa

Toimittaja kysyi Ruotsalalta lopuksi, mitä tämä oppi viime kesän PoriJazz-jutusta. Ruotsalahan valittiin legendaarisen kesätapahtuman toimitusjohtajaksi mutta tämän aiemmista homokommenteista nousi kohu, ja pikapotkut seurasivat jo muutamassa päivässä.

Mitä opit PoriJazzista, Aki Ruotsala?

– Se oli aika raju kokemus itselle. Se oli ehkä myös henkilökohtainen testi mediapaineesta, että pystyykö sitä sietämään. Se oli myös mielenkiintoinen tutkimusmatka omaan itseensä.

– Se oli tietyllä tavalla hyvä testi tällaiseen tehtävään, että jos pohjalaisten edunvalvojaksi on ryhtymässä, niin se vaatii vähän kovempaa nahkaa, Ruotsala vastasi.

Katso Sinustako kansanedustaja -väittelykisa ja Huomenta Suomi jälkikäteen

Huomenta-Suomi ma 1.4.MTV3 katsottavissa täältä

Sinustako kansanedustaja -finaali su 31.3. MTV3 katsottavissa täältä

Alkuerässä vastakkain olivat Kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen, Keskustan Eeva Kalli ja Kristillisdemokraattien Aki Ruotsala, joka meni Pöllöraadin yksimielisellä päätöksellä jatkoon. (Kuva MTV3-lähetyksestä Kristiina Kunnas)

 

Välierässä oli tunteen paloa ja kunnon väittely, kun Perussuomalaisten Riikka Purra ja KD:n Aki Ruotsala heiluttivat sanansäiläänsä. Ruotsala meni finaaliin saatuaan kaikilta Pöllöraadin kolmelta jäseneltä puoltavan äänen. (Kuva MTV3-lähetyksestä Kristiina Kunnas)

 

Ylös