Aki Ruotsala voitti MTV3-väittelykisan Sinustako kansanedustaja – jätti finaalissa muut haastajat kirkkaasti taakseen

1.4.2019 klo 15:52 Politiikka Kristiina Kunnas

KD:n Vaasan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokas Aki Ruotsala selvitti kirkkaasti tiensä Sinustako kansanedustaja -väittelykisan voittoon MTV3:lla. Tuomarit antoivat Ruotsalalle yksimielisen tuen finaalin kaikissa vaiheissa.

Sinustako kansanedustaja -väittelyssä oli aluksi vastakkain parivaljakko kaikista yhdeksästä eduskuntapuolueesta. Kukaan väittelykisan osallistujaehdokkaista ei ole vielä istunut eduskunnassa.

Vaasan vaalipiiristä eduskuntaan pyrkivä Kristillisdemokraattien Aki Ruotsala voitti oman väittelynsä Joensuun Anne Kikkis Mikkolaa vastaan ja selviytyi kisan finaaliin.

Finaali käytiin sunnuntai-iltana 31. maaliskuuta MTV3:lla.

Ruotsala sai tuomariston yksimielisen tuen kaikissa sunnuntai-illan finaalilähetyksen vaiheissa.

Aluksi hän väitteli Kokoomuksen Anna-Kaisa Ikosen ja Keskustan Eeva Kallin kanssa. Aiheena oli Sosiaali- ja terveyspalveluille tarvitaan maakuntahallinto. Ruotsala lähti haastamaan Sipilän hallituksen pääpuolueita edustavia kilpakumppaneitaan selvällä oppositiojohtajan roolilla, ja keräsi kiitosta tuomareilta.

Välierässä Ruotsalaa vastaan asettui Perussuomalaisten terävasanainen Riikka Purra. Aihe oli herkullinen: Jotta maahanmuuttajat saisivat helpommin töitä heitä pitää voida työllistää muita heikommilla työehdoilla. 

Ruotsala argumentoi selvästi ja otti tilansa väittelyssä. Purra käytti kaksi kertaa Ruotsalaa kommentoidessaan sanaparia ”höpö höpö”, josta sai Pöllöraadin Eeva Lehtimäeltä tylyn tuomion: ”Siinä vaiheessa kun joutuu argumentoinnissa käyttämään höpö-höpöä, ollaan vähän heikoilla.”

– Pidin siitä, että Aki otti sosiaaliturvan uudistuksen mukaan, siitä on puhuttu aika vähän, se on todella iso aihe, Lehtimäki kiitti Ruotsalaa.

Välierän kivaan keskustelun jälkiarvioinnissa Ruotsalalle kolmannen puoltoäänen antanut MTV3:n Jussi Kärki tuli antaneeksi messevän ennustuksen:

– Sanotaan tämmönen pieni ennuste, että oliskohan siinä joskus tulevaisuudessa Kristillisdemokraattien puheenjohtaja – oli sen verran kova suoritus, Kärki heitti.

Eeva Kalli pääsi villillä kortilla välierään, jossa hän kamppaili Sinisten Riikka Taivassalon kanssa. Kalli pääsi tasaväkisestä parista tuomarien 2-1 äänin Ruotsalan vastustajaksi finaaliin.

Sanotaan tämmönen pieni ennuste, että oliskohan siinä joskus tulevaisuudessa Kristillisdemokraattien puheenjohtaja – oli sen verran kova suoritus. MTV3:n Jussi Kärki Aki Ruotsalasta

Aiheekseen Kalli ja Ruotsala saivat väitteen Hallitus on epäonnistunut perhepolitiikassa.

Ruotsala hyökkäsi heti, ja väitti hallituksen perhepolitiikkaa ei ainoastaan pannukakuksi vaan pohjaanpalaneeksi pannukakuksi.

Finaalista tuli kiinnostava hallitus-oppositio -väittely, ja Ruotsala onnistui kritiikissään. Hän myös sai heitettyä sekaan ravistelevia lauseita, kuten ”suomalaiset ovat katoamassa sukupuuttoon”.

Ruotsala sai jälleen kaikkien kolmen tuomariston jäsenen kannatuksen, ja voitti näin koko ohjelman.

– No kyllä on, Ruotsala vastasi juontaja Kirsi Alm-Siiran kysymykseen onko voittajan helppo hymyillä.

Ohjelmat MTV3:lla

Katso Sinustako kansanedustaja -finaali 31.3. MTV3 kokonaisuudessaan  täältä

Eeva Kalli ja Aki Ruotsala MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksessä 1.4., katso täältä

 

Pöllöraadin jäsenet Ilkka Ahtiainen, Eeva Lehtimäki ja Jussi Kärki lähettävät Aki Ruotsalan Sinustako kansanedustaja -väittelykisan finaaliin ja Jussi Kärki vielä ennustaa Ruotsalan päätyvän jonain päivänä Kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi. (Kuva lähetyksestä Kristiina Kunnas)

 

 

Ylös