Kirje uudelle hallitukselle

2.4.2019 klo 13:59 Kolumnit Jouko Jääskeläinen

Olen nähnyt teitä monia. Uusia hallituksia. Nyt sinä olet jo kehittymässä kansanedustajaehdokkaiden puheissa. Mikä Sinusta oikeasti tulee, ei sitä vielä tiedä. Kai se laskettu aika on kesäkuussa.

Toivon, että sinun perintötekijöissäsi ei ole riitelemisen geeniä. Tarkoitan sitä DNA:ta.

Ensimmäinen vuosi elämässäsi on tärkeä. Silloin unelmoidaan ja tehdään tärkeät suunnitelmat. Toisena vuotena tehdään suuret teot. Sitten niitä voi korjaillakin.

Toivon, ettet unohda lapsiperheitä. Lapsia on ihan liian vähän. Voisitko tuoda sen taaperobonuksen ja vauvarahan. Se verovähennys entisaikaankin lasten huoltajille oli ihan hyvä.

Voisit ottaa sinne teille hommiin sen Sari-tädin ja Peter-sedän. Ne on hyviä hoitamaan niitä hallitusasioitakin.

Meidän vanhukset, he eivät pidä meteliä itsestään. Eivät jaksa eivätkä kehtaa. Voisitko auttaa siinä vanhusasiainvaltuutetun asiassa? Sitten ne hoitajat. Meillä on liian vähän tekijöitä. Me tarvitaan riittävästi hoitajia. Voidaan se tarve laskea laitoskohtaisestikin. Kyllä ulkomaalaisetkin kelpaa, mutta järjestä heille hyvä kielikoulutus. Tulkaa Vantaalle katsomaan, miten hienosti toiminnan valvonta on hoidettu.

Nämä ulkomaalaiset. Ei me roistoja tänne oteta. Mutta vihaa ei pidä lietsoa tai sanoa heille rumasti. Et kai sinäkään vihaa muukalaista. Mutta laita ne lukkarin kouluun. Ensin suomen kieli ja siinä samalla se kristinoppi. Jos ne osaa, niin kyllä täällä pärjää. On se täällä meillä kulttuuri kuitenkin pohjaltaan kristillinen.

Olishan mulla paljon muutakin sanottavaa, mutta ei nyt tässä kirjeessä enempää. Voisit ottaa sinne teille hommiin sen Sari-tädin ja Peter-sedän. Ne on hyviä hoitamaan niitä hallitusasioitakin. Ja hyviä ehdokkaita Arkadianmäelle tässä on runsaasti.

Kirjoittaja on valtiotieteiden tohtori, Vantaan kaupunginvaltuutettu ja neljän kauden kansanedustaja (1995–2007, 2011–2015), joka pyrkii eduskuntaan Uudeltamaalta.
Ylös