Oulun Marja-Leena Kemppainen hakee kansanedustajan paikkaa: ”Innokas ehdokasjoukko imaisi mukaan”

3.4.2019 klo 10:11 Politiikka Kristiina Kunnas

– Näin siinä sitten kävi, Marja-Leena Kemppainen tunnustaa. Kokenut konkari on vaalien veteraani. Hän istui eduskunnassa 1999–2003, ja yrittää nyt paluuta Arkadianmäelle Oulun vaalipiiristä.

–  Palaute on ollut yllättävän rohkaisevaa. Oman mielenkiinnon tuo meidän innokas ehdokasjoukko – se kerta kaikkiaan imaisee mukaan, Marja-Leena Kemppainen tunnustaa.

Hän oli jo aikonut jättäytyä vaaleista pois. Pitkä rupeama kaupunginvaltuutettuna ja kunnallisneuvoksen arvonimikin puhuvat sen puolesta, että politiikassa on mennyt vuosikymmeniä.

– Se vain on niin, että kristillisdemokraattista vaihtoehtopolitiikkaa tarvitaan. Perinteisten arvojen pohjalta on hyvä tehdä arjen turvaa korjaavaa ja tukevaa politiikkaa.

Se vain on niin, että kristillisdemokraattista vaihtoehtopolitiikkaa tarvitaan. Perinteisten arvojen pohjalta on hyvä tehdä arjen turvaa korjaavaa ja tukevaa politiikkaa. – Marja-Leena Kemppainen, Oulun vaalipiiri, 147

Kemppainen nimeää työn yhdeksi tärkeimmäksi arjen turvan tekijäksi.

– Turvaan tarvitaan säännöllinen toimeentulo. Työn puuttuminen vie pohjan toimeentuloturvasta ja liian usein alentaa myös itsetuntoa. Jokaisella työhön kykenevällä on oikeus työhön. Ikävä kyllä se puuttuu vielä liian monelta, Kemppainen toteaa.

– Vähintään yhdellä perheenjäsenellä on oltava työpaikka. Työn myötä kuntien ja valtion tulot kasvavat.

Pitkäaikainen soteammattilainen muistuttaa laadukkaan varhaiskasvatuksen, koulutuksen sekä eri ikäisten koti- ja hoivapalvelujen tarpeesta.

– Terveys- ja sosiaalipalveluiden pitää olla saatavilla nykyistä nopeammin ja yksilöllisemmin.

Henkilöstö on voimavara – fraasi pitää Kemppaisen mukaan paikkansa. Hyvin johdettu ja hoidettu henkilöstö osaa ja jaksaa tuottaa laadukkaita palveluja. Kemppainen on toiminut pitkään työhyvinvointikouluttajana.

Marja-Leena Kemppainen on Auta Lasta ry:n ja Oulun Seudun Muistiyhdistyksen puheenjohtaja.

Haastatteluhetkellä kuusivuotias Eemil on iltapäivähoidossa Ämmin luona, kuten viisi lastenlasta pohjoispohjanmaalaisittain isoäitiään kutsuvat.

– Sitten lähden tupailtaan Iihin yhdessä Vesa Aitto-ojan kanssa, Kemppainen kertoo.

– Mahtavaa – nyt on alkamassa vaalien loppukiri.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys 3.–9. huhtikuuta. Varsinainen vaalipäivä 14. huhtikuuta.

Marja-Leena Kemppainen

• 63-vuotias
• asuu Oulussa miehensä Yrjön kanssa
• työnohjaaja
• kunnallisneuvos
• kaupunginvaltuutettu vuodesta 1989, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja
• marjaleenakemppainen.fi

 

Marja-Leena Kemppaisen eduskuntavaalikuva. (Kuva: Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.)

Ylös