Peter Östman kritisoi Sdp:n aikeita poistaa yrittäjävähennys: ”Iskisi pieniin yrityksiin ja itsensä työllistäviin”

3.4.2019 klo 18:41 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien Peter Östmanin mielestä työn tai yrittämisen verotusta ei ole varaa kiristää tulevalla hallituskaudella. – Yrittäjävähennys on säilytettävä, Östman sanoo.

KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Peter Östmanin mielestä sosiaalidemokraattien esitys yrittäjävähennyksen poistamisesta iskisi erityisesti pieniin yrityksiin ja itsensä työllistäviin, joita pitäisi kurittamisen sijaan tukea.

– Tuloverotuksen ja yritysverotuksen korotuksilla olisi tuhoisa vaikutus talouskasvulle ja työllisyyskehitykselle.

Östman haluaa säilyttää yrittäjävähennyksen ja pitää verotuksen maltillisella tasolla.

– Tuloverotuksen ja yritysverotuksen korotuksilla olisi tuhoisa vaikutus talouskasvulle ja työllisyyskehitykselle. Myönteistä kehitystä on korotusten sijaan tuettava siirtämällä verotuksen painopistettä työnteon ja yrittämisen verotuksesta haittaveroihin, hän muistuttaa.

Kristillisdemokraatit pitää tärkeänä, ettei verotusta kiristetä seuraavalla vaalikaudella. Vaalien alla eri puolueet ovat esittäneet merkittäviä menolisäyksiä, jotka loppupeleissä kustannetaan veronkorotuksilla.

Verotuksessa pitää KD:n mielestä huomioida lapsiperheet, joiden verorasitusta keventämällä edistetään lapsiystävällisempää yhteiskuntaa.

KD esittää muun muassa ansiotuloveron lapsivähennyksen palauttamista sekä omaishoidon tuen muuttamista verovapaaksi tuloksi.

Östman muistuttaa niin ikään, että talouskasvu on hiipumassa Euroopassa ja myös Suomessa. Verorasituksen lisääminen vahvistaisi negatiivista kehitystä.

Ylös