Sari Savela menossa viidellä ässällä eduskuntaan

4.4.2019 klo 08:34 Politiikka Samuli Rissanen

Espoolainen päätoimittaja ja yrittäjä Sari Savela päätti laittaa itsensä likoon ja pyrkii eduskuntaan sitkeydellä, sydämellä ja selkärangalla.

Seurakuntalainen.fi -verkkomedian päätoimittaja ja yrittäjä Sari Savela tunnetaan median moniosaajana. Harvempi tietää, että hän on alun perin kaupppatieteiden maisteri ja aloitti uransa markkinoinnista.

– Tosin sekin tehtävä oli media-alalla, Sanoma Magazinesin markkinointipäällikkönä vuosituhannen alkuun saakka työskennellyt Savela kertoo.

Median sisällön tuottajaksi Savela ei lipsahtanut muutenkaan sattumalta, sillä uravalintoihin vaikutti hengellinen uudistuminen vuosituhannen vaihteessa.

– Olin ollut uskossa rippikouluiästä saakka ja käynyt läpi erilaisia vaiheita. Mutta tuolloin nuorena aikuisena ja äitinä tuli erityinen kaipuu Jumalan puolueen.

Hengellinen uudistuminen merkitsi Savelalle rukouselämän elpymistä. Uskosta tuli kokonaisvaltaisempaa, se ei ollut enää erillinen saareke elämässä. Samoihin aikoihin tuli ajatus syvemmästä muutoksesta.

– Annoin myös työelämäni Jumalan haltuun ja pyysin häntä johdattamaan kaikessa.

Niinpä monien hämmästykseksi Savela jätti arvostetun työpaikkansa.

Hän aloitti ABC+-lehden päätoimittajana 2004. Lehti oli kristillisten koulujen ja päiväkotien kannatuslehti. Hän alkoi muokata siitä perhelehteä, jonka kolmikannan muodostivat vanhemmuus, parisuhde ja kasvatus.

– Tein lehteä suuresta kutsumuksesta ja näkyyni perustuen. Se oli vaikuttamisen näky; halu vaikuttaa perheiden hyvinvointiin ja siihen, että kristillinen kasvatus vahvistuisi Suomessa. Unelmoin myös, että kristillinen perhelehti leviäisi koko Suomeen.

– Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö. Jos parisuhde ja perhe voivat hyvin, se säteilee hyvinvointia hyvin laajasti. Jos voidaan estää yksikin avioero, sillä on todella isoja merkityksiä.

Savela teki  kristillistä perhelehteä Päivä osakeyhtiölle vuoteen 2011 asti. Niinä vuosina lehti laajeni ja moninkertaistui.

Vuonna 2013 hän siirtyi Ramaattuopistolle Kauniaisiin, Perussanoman markkinointipäälliköksi.

Seurakuntalainen.fi-verkkomedian päätoimittaja hänestä tuli 2016.

– Työ on ollut innostavaa ja olen tehnyt sitä hyvällä rutiinilla. Nyt haluaisin kuitenkin vielä tehdä muuta; sellaista, jossa ominaisuuteni olisivat maksimaalisesti käytössä.

Uupuminen opetti näkemään, että ihminen on rajallinen. Perheessämme on myös ollut työttömyysjaksoja. Kun ymmärtää, mitä tavallisen ihmisen arkeen kuuluu, on se todella arvokasta kansanedustajan tehtävässä. – Sari Savela, Uudenmaan KD-kansanedustajaehdokas, 386

Savela pohti vakavasti eduskuntavaaliehdokkuutta jo 12 vuotta sitten, mutta päätyi silloin vastaamaan pyytäjille ei. Viime lokakuussa hän koki, että nyt on aika: lapset ovat aikuisia, nuorinkin täysi-ikäinen.

Savela uskoo kaikkien elämän- ja työkokemusten varustaneen hänet tähän haasteeseen. Hän on nyt erilainen kuin 12 vuotta sitten.

– Kaikki kokemus, mitä on tullut tänä aikana, varustaa minua kansanedustajan tehtävään, Savela toteaa.

Hän on käynyt läpi myös vakavan uupumisen.

– Se opetti näkemään, että ihminen on rajallinen. Perheessämme on myös ollut työttömyysjaksoja. Kun ymmärtää, mitä tavallisen ihmisen arkeen kuuluu, on se todella arvokasta kansanedustajan tehtävässä, Savela perustelee.

Kun päätös ehdokkuudesta oli syntynyt, Kristillisdemokraattien listalle lähteminen oli Savelalle helppo valinta.

– Kun minua kysyttiin nimenomaan Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi, en edes miettinyt muita vaihtoehtoja. Pystyn täysin allekirjoittamaan puolueen vaaliohjelman sekä arvot, Savela vastaa.

Myös esikuvat löytyvät entisistä ja nykyisistä KD:n poliitikoista.

– Sari Essayah on asiaosaaja, joka nauttii laajasti luottamusta. Eija-Riitta Korholaa kuulin Kristillisdemokraattien Ajatushautomo Kompassin tilaisuudessa, se oli valmentava kokemus.

Savela pyrkii eduskuntaan kuitenkin omillaan eli viidellä ässällä.

– Sari Savela, Sitkeyttä, Sydäntä ja Selkärankaa, hän kertoo.

Lue lisää Sari Savelasta täältä

 

Ylös