Vaalirauha laskeutui Suomeen – äänestyspaikat avoinna iltakahdeksaan

14.4.2019 klo 12:36 Politiikka Kristiina Kunnas

Eduskuntavaalipäivän äänestys alkoi aamuyhdeksältä. Tänään varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain siinä paikassa, joka on ilmoitettu kotiin tulleessa kortissa.

Vaalihuoneistot avautuivat aamulla kello yhdeksän ja sulkeutuvat iltakahdeksalta. Ennakkoon äänensä antoi puolisentoista miljoonaa eli noin 36 prosenttia Suomen äänioikeutetuista. Viime eduskuntavaaleissa 2015 koko äänestysprosentti oli 70:n tienoilla.

Tänään sunnuntaina, varsinaisena vaalipäivänä, on mahdollista äänestää vain siinä paikassa, joka kerrottiin kotiin kannetussa ilmoituskortissa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah osallistuu puolueen vaalivalvojaisiin Musiikkitalolla  ja odottaa ennakkoäänestyksen tuloksen. Ennakkoäänet ilmoitetaan äänestyspaikkojen sulkeuduttua klo 20. Sen jälkeen puheenjohtaja siirtyy vaalien tulosiltaan Pikkuparlamenttiin.

Henkilöllisyys on todistettava passin, ajokortin tai henkilöllisyystodistuksen avulla.

Vaalityö päättyi lauantaina. Vaalilain mukaan on kiellettyä kampanjoida enää äänestyspaikkojen läheisyydessä.

Suomen Kristillisdemokraatit pitää omat vaalivalvojaisensa Helsingin Musiikkitalolla. Vaalien tuloslähetys tulee naapurista eli eduskunnan Pikkuparlamentista.

Puheenjohtaja Sari Essayah osallistuu omiensa kanssa vaalivalvojaisiin ja odottaa ennakkoäänestyksen tuloksen Musiikkitalolla. Ennakkoäänet ilmoitetaan äänestyspaikkojen sulkeuduttua klo 20. Sen jälkeen puheenjohtaja siirtyy muiden puolueiden puheenjohtajien tavoin Pikkuparlamentin tulosiltaan. Myöhään illalla hän saapuu uudelleen omiensa joukkoon Musiikkitalolle.

 

Ylös