Eduskuntaryhmät järjestäytyvät ja eurovaalien ehdokaslistat sulkeutuvat

18.4.2019 klo 09:11 Politiikka Samuli Rissanen

Uudet eduskuntaryhmät pitävät tänään järjestäytymiskokouksiaan. Kokouksissa valitaan muun muassa eduskuntaryhmien puheenjohtajat.

Uusi vaaleilla valittu eduskunta järjestäytyy tänään pitämällä ensimmäiset ryhmäkokouksensa. Niissä valitaan muun muassa ryhmien puheenjohtajisto.

Myös europarlamenttivaalien ehdokashakemukset on jätettävä tänään Helsingin vaalipiirilautakunnalle kello 16 mennessä.

Myös europarlamenttivaalien ehdokashakemukset on jätettävä tänään Helsingin vaalipiirilautakunnalle kello 16 mennessä.

Ehdokasasettelu vahvistetaan viikkoa myöhemmin torstaina.

Suomesta eniten paikkoja eurovaaleissa kahmineet puolueet, kuten kokoomus, on ollut jo varhain liikkellä myös eurovaalien ehdokasasettelun suhteen.

Sen sijaan eduskuntavaaleissa toiseksi suosituimmaksi puolueeksi noussut perussuomalaiset julkistaa eurovaaliohjelmansa ja ehdokaslistansa tiedotustilaisuudessa vasta tänään.

Puolueen yli 8 000 äänellä Keski-Suomessa uudelle kaudelle valittu kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tosin kertoi keskiviikkona asettuvansa ehdolle myös eurovaaleissa.

Kristillisdemokraatit nimesivät viisi ensimmäistä eurovaaliehdokastaan puolueen eduskuntavaalistartin yhteydessä helmikuun alussa. Hämeenlinnan Aulangolla julkistetulla listalla ei tuolloin vielä ollut yhtään istuvaa kansanedustajaa.

Puolueen entinen europarlamentaarikko ja nykyinen puheenjohtaja Sari Essayah on kuitenkin kertonut lähtevänsä mukaan ”äänitalkoisiin”. Myös muita kansanedustajia ja eduskuntavaaleissa menestyneitä ehdokkaita odotetaan mukaan listalle.

Ylös