Luodossa 48,1 % Kristillisdemokraateille – Peter Östman kiitollinen äänivyörystä

17.4.2019 klo 16:38 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatit saavutti Vaasan vaalipiirissä muutamassa kunnassa huipputuloksen. Peter Östmanin aiemmassa ja nykyisessä kotikunnassa Pedersöressä ja Luodossa kannatusprosentit pomppasivat todella ylös.

Pedersören kunnassa Kristillisdemokraattien kannatus oli 23,5 %. Kansanedustajaksi kolmannelle kaudelle valittu Peter Östman on tuttu mies Pedersöressä, sillä hän on aiemmin asunut ja toiminut siellä myös kunnanvaltuutettuna.

Kokkolassa KD:n kannatus oli 8,5 % ja Kruunupyyssä 9,3. Pietarsaaren ääniprosentti KD:lle on 8,6.

Mutta sitten on vielä Luoto, Östmanin nykyinen kotikunta. Luodossa Kristillisdemokraatit nousi suurimmaksi puolueeksi 48,1 %:n ääniosuudella.

Kristillisdemokraattien ääniprosentti Vaasan vaalipiirissä oli 6,7, ja siinä oli nousua 0,9 prosenttiyksikköä.

Peter Östman on kiitollinen äänivyörystä.

– Kova työ ja pitkä juoksu on aina vaalikampanja. Nyt kerätään voimia uuteen eduskuntakauteen, Peter Östman toteaa.

Ihmiset tulevat sen ihan suoraan sanomaan, että hänen kotiseudullaan halutaan edustajan pitävän kristillisiä sekä perhearvoja korkealla ja kannustavan yrittäjyyteen.

– Ihmisten tapaaminen eri tilaisuuksissa on minulle mieluisaa kampanjointia.

Bosundin kylässä Kristillisdemokraatit sai peräti 69,4 % ja Eugmossa 61,2 % kaikista annetuista äänistä. Peter Östman asuu Risössä, jossa KD voitti RKP:n saavuttamalla 42,7 % ääniosuuden. Äänestysvilkkaus Luodossa nousi yli 86 prosentin, eli koko maan korkeimmaksi.

Kristillisdemokraattien ääniprosentti Vaasan vaalipiirissä oli 6,7, ja siinä oli nousua 0,9 prosenttiyksikköä.

Etelä-Pohjanmaan puolellakin tuli muutamissa kunnissa hyvät äänimäärät Kristillisdemokraateille. Esimerkiksi Kauhavalla, Aki Ruotsalan synnyinkunnassa, KD sai 11,8 %. Kuortaneella sekä Seinäjoella KD:n kannatus oli 6,8 prosenttia ja Lapualla 6,3.

 

Ylös