Puolueet tarvitsevat eduskuntavaalien kärkinimiä myös eurovaaleihin-Hämeen Sonja Falk lähti ehdokkaaksi, kun Sari Essayah tahtoi

18.4.2019 klo 11:14 Uutiset Samuli Rissanen

– Eurovaalien pitäminen heti eduskuntavaalien jälkeen on epäkiitollista hommaa. Olin vakaasti päättänyt, että lukuisista pyynnöistä huolimatta eurovaaleihin en lähde, mutta Sari Essayah’n tahtotila oli tässä omaani vahvempi, Hämeen piirin varakansanedustaja Sonja Falk kertoo.

Puolueet tarvitsevat eurovaaleihin eduskuntavaaleissa menestyneitä ehdokkaitaan, olkoonkin että tällä kertaa vaalien vällin jää vain reilu kuukausi. Vaalien superkevät haastaa sekä äänestäjät että ehdokkaat.

Yksi heistä on KD:n Hämeen piirin puheenjohtaja Sonja Falk, joka keräsi 1890 ääntä. Sillä heltisi varakansanedustajan paikka.

– Olin vakaasti päättänyt, että lukuisista pyynnöistä huolimatta eurovaaleihin en lähde, mutta Sari Essayah’n tahtotila oli tässä omaani vahvempi. Ehdokkaaksi tarvittiin henkilöä, jolla on politiikassa vuosia sekä takana että edessä, Sonja Falk sanoo.

Falkin mukaan eurovaalien pitäminen heti eduskuntavaalien jälkeen on epäkiitollista hommaa.

– Olin vakaasti päättänyt, että lukuisista pyynnöistä huolimatta eurovaaleihin en lähde, mutta Sari Essayah’n tahtotila oli tässä omaani vahvempi. Ehdokkaaksi tarvittiin henkilöä, jolla on politiikassa vuosia sekä takana että edessä, Sonja Falk sanoo.

Falk suostui, koska ehdokkaaksi tarvittiin henkilöä, jolla on politiikassa vuosia sekä takana että edessä.

Falkilla on toki myös kosketuspintaa EU-politiikkaan sekä työstä sisäministeriössä että eduskunnassa. Nykyisessä työssään hän käy Brysselissä edistämässä lasten oikeuksia järjestöjen yhteistyön kautta.

– Tarvitsemme vakauttavaa, luottamusta lisäävää politiikkaa. Maahanmuutto- ja turvallisuuspolitiikka on tässä keskeistä. Maahanmuuttopolitiikassa on kyettävä säilyttämään sekä hallittavuus että inhimillisyys.

– Euroopan sisäinen vakauttaminen vaatii myös vahvaa lapsi- ja koulutuspolitiikkaa, että saamme nuoret mukaan rakentamaan yhteiskuntaa, Falk linjaa.

KD on Euroopan kansanpuolueen EPP:n jäsen, joka on tällä hetkellä europarlamentin suurin poliittinen ryhmä.

 

Ylös