”Uskon äänestäjien toipuvan vaaliväsymyksestä vaaliuurnille” – Essayah haluaa puolustaa Euroopan kristillistä perinnettä eurovaaleissa

20.4.2019 klo 11:57 Politiikka Kristiina Kunnas

– Meillä Kristillisdemokraateilla on eurovaaleissa vaalittavana kristillisten arvojen ja perinteen Eurooppa, Sari Essayah muistuttaa toukokuun lopulla käytävistä vaaleista.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah joutuu ensi viikolla vastaamaan hallitusneuvottelijan kysymyksiin muiden puoluejohtajien tavoin.

Samanaikaisesti hallitusneuvottelun kanssa on alkamassa myös EU-vaalikampanjointi.

– Jonkinlaista vaaliväsymystä on luonnollisesti niin puolueella kuin äänestäjilläkin, kun samaan kevääseen osuvat sekä eduskunta- että EU-vaalit, puheenjohtaja Sari Essayah myöntää.

– Mutta kyllä toukokuun loppuun mennessä on toivoakseni toivuttu niin, että äänestäjät löytävät vaaliuurnille, Essayah jatkaa.

Kun eurooppalaisella tasolla tehdään yhteistyötä, se on Euroopan parlamentin kehyksessä hirvittävän byrokraattista. Haluamme sen lähemmäksi arkea ja kansalaista. – Sari Essayah

Kristillisdemokraatit valitsi tarkoituksella kaksimerkityksisen sloganin ”Enemmän irti EU:sta”.

– Kun eurooppalaisella tasolla tehdään yhteistyötä, se on Euroopan parlamentin kehyksessä hirvittävän byrokraattista. Haluamme sen lähemmäksi arkea ja kansalaista, Essayah muistuttaa.

Essayah muistelee viime syksyn EPP-puoluekokousta Helsingissä. Manfred Weber hyvin painokkaasti korosti kokouksessa kristillistä ihmiskuvaa, kristillisiä arvoja ja kirkkojen Eurooppaa.

– Hän painotti kaikkea sitä, mitä perinnettä meillä on vaalittavana – siksi on helppoa lähteä tähän vaalikampanjaan, Essayah toteaa.

Essayah on haastateltavana KD-Kompassissa lauantaina 20. huhtikuuta klo 12.50. Radio Dein ohjelman voi kuunnella jälkikäteen kotisivuilta kd.fi.

Essayah puhuu haastatteluohjelmassa myös eduskuntavaalien tuloksesta sekä hallituksen muodostamisen tulevista haasteista.

 

Ylös