Uudenmaan Kristillisdemokraatit vaatii stoppia poikien syrjäytymiskehitykselle

28.4.2019 klo 09:47 Politiikka Kristiina Kunnas

Uudenmaan Kristillisdemokraatit vaatii lisäresursseja poikien syrjäytymisen ehkäisyyn. – Syrjäytyminen vaikuttaa myös syntyvyyteen, piirijärjestö muistuttaa kannanotossaan.

Uudenmaan Kristillisdemokraatit ottaa voimakkaasti kantaa poikien syrjäytymiskehityksen pysäyttämiseen kevätkokouksessaan.

Piirijärjestö muistuttaa, että poikien ja tyttöjen koulumenestyksessä on suuria eroja. mikä heikentää poikien mahdollisuuksia ja motivaatiota hakeutua jatko-opintoihin.

– On aika parantaa opetuksen laatua ja poikien asemaa koulutuksessa. Ammattikoulu-uudistuksessa vastuuta oppimisesta on siirretty liikaa nuorelle.

– Meillä ei ole varaa siihen, että yhden ikäluokan verran parhaassa iässä olevia nuoria miehiä majailee työttömyyskortistossa ja toinen – ei tiedetä missä.

Uudenmaan Kristillisdemokraatit huomauttaa, että 20–29 -vuotiaista miehistä lähes 87 % on vailla lasta. Syrjäytymisellä on suuri vaikutus myös syntyvyyteen.

Suomen syntyvyys on ennätysmäisen alhaisella tasolla. Uudenmaan Kristillisdemokraatit huomauttaa, että 20–29 -vuotiaista miehistä lähes 87 % on vailla lasta.

– Tämä on todella korkea luku. Syrjäytymisellä on suuri vaikutus myös syntyvyyteen.

Uudenmaan Kristillisdemokraattien mielestä Suomessa ei riittävästi pyritä siihen, että pojat menestyvät koulussa. Samalla kaikissa ikäluokissa osaamistaso on laskussa. Mitä pidempään ongelman ratkaisu viipyy, sitä kalliimmaksi se kansakunnalle tulee.

– Nyt pitää ottaa kaikki keinot käyttöön, sellaisetkin, joita ei ole ennen kokeiltu.

Kristillisdemokraattien Uudenmaan piiri vaatii lisäresursseja kaikille koulutustasoille poikien syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

 

Ylös