Varsinais-Suomen Kristillisdemokraatit vaatii maakuntaan diplomi-insinöörikoulutusta

11.5.2019 klo 17:20 Politiikka Kristiina Kunnas

Valtioneuvosto ei ole antanut lupaa diplomi-insinöörikoulutukseen Varsinais-Suomessa, vaikka autoteollisuus ja telakkateollisuus synnyttävät vauhdikkaasti työpaikkoja automaatiotekniikan ja konerakentamisen diplomi-insinööreille. – Vaadimme koulutuksen aloittamista, Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien kannanotto toteaa.

Varsinais-Suomessa syntyy kovaa vauhtia työpaikkoja automaatiotekniikan ja konerakentamisen diplomi-insinööreille.

– Valmius koulutuksen tarjoamiseen on olemassa, myöskään lisärahoitusta valtiolta ei tarvita, vain lupa puuttuu. Kuitenkaan valtioneuvosto ei ole tähän mennessä antanut lupaa koulutuksen aloittamiseen, Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen kevätkokouksen julkilausuma muistuttaa.

Piirin kevätkokous pidettiin Maskussa.

Varsinais-Suomen autoteollisuus ja telakkateollisuus hyödyttävät koko Suomea.

Varsinais-Suomen autoteollisuus ja telakkateollisuus hyödyttävät koko Suomea.

– Ne eivät myöskään kilpaile minkään muun maakunnan kanssa. Suuri osa esimerkiksi Meyerin telakan arvonlisästä menee pääkaupunkiseudulle.

– Koko Suomen talouskasvu hyötyy tästä panostuksesta, Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien piirin julkilausuma huomauttaa.

– Vaadimme, että tuleva hallitus viipymättä antaa Turun korkeakouluille opetusluvan diplomi-insinöörikoulutukseen näillä aloilla.

KD:n Varsinais-Suomen piirin kevätkokouksen toinen julkilausuma haluaa tasa-arvoa valiokuntien kokoonpanoon.

– Joissain valiokunnissa oli päättyneellä eduskuntakaudella vääristynyt sukupuolijakauma. Joissain valiokunnissa oli suuri enemmistö naisia, toisissa miehiä. Kuitenkin eduskunnan puolueet laidasta laitaan puhuvat sukupuolten välisen tasa-arvon puolesta, Varsinais-Suomen KD muistuttaa.

Kannanotto edellyttää, että uuden eduskunnan valiokunnissa noudatetaan naisten ja miesten välistä tasa-arvolakia samalla tavalla kun kuntien lautakuntia muodostettaessa.

Varsinais-Suomen Kristillisdemokraatit kokoontuivat Maskussa.

Ylös