Jyväskyläläinen professori Tapio Puolimatka toi muhkean lisän kristillisdemokraattien eurovaalitulokseen

26.5.2019 klo 23:56 Uutiset Samuli Rissanen

Jyväskyläläinen Tapio Puolimatka keräsi keskisuomalaisista ehdokkaista neljänneksi eniten ääniä. Puolimatkan äänisaalis, liki 10 000 ääntä, on merkittävä kristillisdemokraattien eurovaalituloksen kannalta.

Puolimatka hyllytettiiin Setan vaalipaneelista eurovaalikampanjan aikana.

Jyväskylän yliopiston professori Tapio Puolimatka on kerännyt eurovaaleissa keskisuomalaisista ehdokkaista neljänneksi eniten ääniä keskustan Mauri Pekkarisen, kokoomuksen Henna Virkkusen ja perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen jälkeen.

Kristillisdemokraattien listalla Puolimatka on kerännyt toiseksi eniten ääniä puolueen puheenjohtaja Sari Essayah’n jälkeen.

Puolimatkan 9730 ääntä on myös muhkea lisä kristillisdemokraattien vajaan 90 000 äänen kokonaispottiin.

Puolimatkan 9730 ääntä on myös muhkea lisä kristillisdemokraattien vajaan 90 000 äänen kokonaispottiin.

Puolimatka tuli tunnetuksi vuonna 2014 sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustavana asiantuntijana. Hän antoi asiasta kielteisen lausunnon eduskunnan lakivaliokunnalle vedoten siihen, että lapsella on oikeus isään ja äitiin.

Lausunnon vuoksi Seta antoi Puolimatkalle kunniarotta-antipalkinnon kesällä vuonna 2015.

Eurovaalikampanjan aikana Puolimatka hyllytettiin Seta ry:n vaalipaneelista, jonne hänet oli nimetty puolueen edustajaksi.

Seta pyysi kristillisdemokraateille lähettämässään viestissä puoluetta asettamaan paneeliin ehdokkaan, joka on lähempänä Setan omaa linjaa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman on tehnyt aiheesta kirjallisen kysymyksen, jossa hän pyytää selvitystä siitä, rajoittaako julkista tukea saava järjestö sananvapautta hyllyttäessään Puolimatkan.

Ylös