Matalilla odotuksilla ja korkeilla kynnyksillä hallitusneuvotteluihin mennyt keskustan Juha Sipilä poistui välillä Säätytalolta ”niska höyryten”

3.6.2019 klo 12:12 Uutiset Samuli Rissanen

– Ei ollut helppo paikka keskustalle. Lähdimme hallitusneuvotteluihin matalilla odotuksilla ja korkeilla kynnyksillä, Juha Sipilä kertoo.

Keskustan tappiollisia vaalivankkureita ja hallitusneuvotteluja vetänyt puheenjohtaja Juha Sipilä kertoo, että neuvottelut eivät olleet helppo paikka puolueelle.

– Lähdimme niihin matalilla odotuksilla ja korkeilla kynnyksillä, Sipilä kuvaa tilannetta hallitusohjelman julkistamistilaisuudessa Helsingin kirjastotalo Oodissa tänään.

Yhtenä iltana Sipilä lähti Säätytalolta niska höyryten. Omassa autotallissa syntyi kuitenkin idea, joka auttoi Sipilän mukana ”koko porukkaa eteenpäin.” Sen sisältöä hän ei kuitenkaan paljastanut.

– Ohjelma on erittäin hyvä suomalaisille  ja vastaa keskustan tavoitteita. Siinä ollaan koko Suomen asialla

Sen sijaan uunituoreeseen hallitusohjelmaan Sipilä on tyytyväinen.

– Ohjelma on erittäin hyvä suomalaisille  ja vastaa keskustan tavoitteita. Siinä ollaan koko Suomen asialla, hän sanoo.

Tärkeää on hänen mielestään, että kesken jäänyt sote tehdään korjattuna valmiiksi. Viime hallituskaudella rakennettu talouden kova kivijalka on kunnossa ja siitä pidetään Sipilän mukaan nytkin huolta. Tulevan hallituksen tavoitteena on, että talous on tasapainossa 2023 ja työllisyysaste nousee 75 prosenttiin.

Keskustalle on tärkeää, että erityisesti pienituloiset lapsiperheet ovat nyt ohjelmassa mukana, nuorten syrjäytymistä ehkäistään ja ”järkivihreillä” keinoilla torjutaan ilmastonmuutosta.

Myös maatalouden toimintaedellytyksiä parannetaan ja yrittäjillekin ohjelma on Sipilän mukaan hyvä, kun heidän verotuksensa ei kiristy.

Sipilä on tulevan hallituksen muodostavista puoluejohtajista ainoa, joka ei ole käytettävissä ministeriksi tai eduskunnan puhemieheksi.

Kieltäytyminen vastuupaikoista johtuu Sipilän mukaan siitä, että hän haluaa kantaa vastuunsa johdettuaan puolueensa suureen vaalitappioon.

Eduskuntavaaleissa suurimman vaalitappion kärsinyt keskusta sai 13,8 prosenttia äänistä ja 31 paikkaa eduskuntaan.

Ylös