Uuteen hallitukseen ei tule yhden ministerin puolueita-Sdp:lle 7, keskustalle 5, vihreille 3, vasemmistolle ja Rkp:lle 2 ministerisalkkua

3.6.2019 klo 11:52 Uutiset Samuli Rissanen

Ministereitä Suomen uuteen hallitukseen tulee 19. Pääministeripuolue Sdp saa lisäksi eurooppaministerin, kuntaministerin, kehitysyhteistyöministerin, perhe- ja peruspalvelu, liikenne- ja työministerin salkut.

Suomeen muodostettavan uuden hallituksen 19 ministerinsalkusta saa eniten hallitusneuvotteluja vetänyt Sdp jonka riveistä tulee seitsemän ministeriä.

Pääministerin salkun lisäksi puolue saa eurooppaministerin, kunta- ja omistajaohjausministerin, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin, perhe- ja peruspalveluministerin, liikenneministerin ja työministerin salkut.

Uuteen hallitukseen ei tule yhden ministerisalkun puolueita.

Keskusta saa uuteen hallitukseen valtiovarainministeri, tiede- ja kulttuuriministeri, elinkeinoministeri, puolustusministeri sekä maa- ja metsätalousministeri.

Vihreät saa puolestaan ulkoministerin, ympäristö- ja ilmastoministerin ja sisäministerin salkut. Vasemmistoliitolta tulevat sosiaali- ja terveysministeri sekä opetusministeri, molemmat salkut kuuluvat misteriöittensä ykkösministereille.

Tulevaan hallitukseen ei tule yhden ministerisalkun puolueita.

Pieninkin puolue eli Rkp saa kaksi ministeripaikkaa. Rkp:lla on hallituksessa sekä oikeusministerin että pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerin salkut.

Ylös