Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala: ”Uuden hallituksen talouden pohja ei vaikuta uskottavalta”

4.6.2019 klo 12:33 Politiikka Kristiina Kunnas

– Iso lovi kukkaroon, kommentoi Rinteen hallitusohjelmaa Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala.

– Kyllä tässä tälläinen asuntovelkaa maksava keskituloinen lapsiperheellinen, joka ajaa autolla kohtuullista työmatkaa, saa taas ison loven kukkaroonsa, Aki Ruotsala sanoo.

Hän on Vaasan vaalipiirin varakansanedustaja ja Kuortaneen kunnan elinkeinovastaava. Seinäjoella asuva Ruotsala on myös Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja.

– Lovesta kukkarosta kuuluu kiitos Rinteen punavihreälle kansanrintamahallitukselle.

Ruotsalan mukaan valmis hallitusohjelma paljastaa karulla tavalla Rinteen hallituksen tilannekuvan.

– Yli miljardi euroa lisää menoja käyttötalouteen. Asuminen ja liikkuminen kallistuu. Samalla tavoitteena on kuitenkin julkisen talouden tasapaino (normaalissa talouskasvussa) vuoteen 2023 mennessä, Ruotsala hämmästelee.

Hallitusohjelman toimenpiteet työllisyyden nostamiseksi tuntuvat ainakin minusta aika köykäisiltä. – Aki Ruotsala, varakansanedustaja ja KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja

Samaan aikaan talouden ennustajat povaavat kuitenkin tummia pilviä tulevaisuuteen.

– Menolisäykset suunnitellaan kattavan työllisyysasteen nostamisella 75%:iin tilanteessa, jossa kuitenkin ennustetaan heikkenemistä.

– Hallitusohjelman toimenpiteet työllisyyden nostamiseksi tuntuvat ainakin minusta aika köykäisiltä, Ruotsala arvostelee.

–  Todella toivon, että hallitus onnistuu näissä tavoitteissaan. Mutta kovin uskottavalta uuden hallituksen talouden pohja ei vaikuta, Ruotsala toteaa.

 

 

Ylös