”Missä järjestyksessä hallitus karsii hyviä satsauksiaan, jos työllisyystavoitteeseen ei päästäkään”, Päivi Räsänen kysyy

11.6.2019 klo 17:01 Uutiset Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen toivoo hallitukselta selkeitä säveliä, miten hallitusohjelman hyvät tavoitteet priorisoidaan ja millä keinoilla työllisyystavoitteisiin päästään.

– Sote on vietävä yhteisvoimin maaliin tällä kaudella, Räsänen toivoo.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen saapui eduskunnan täysistuntosalin puhujapönttöön arvioimaan hallitusohjelmaa suoraan eduskuntatalon pihalta.

Siellä Räsänen oli kansanedustajien joukossa vastaanottamassa henkilökohtaisen avun paraatia.

Siellä muistutettiin, kuinka tärkeää on, että vaikeavammainen henkilö voi saada henkilökohtaisen avustajan apua. Eräässä kyltissä luki ”ilman avustajaa olisin alasti.”

– Tämäkin kansalaisten muistutus pitää ottaa huomioon, kun valmistellaan-toivon mukaan parlamentaarisesti- sote-uudistusta, Räsänen sanoi.

–   Miten käy hyvien lupausten, kun hallitus tarkastelee uudelleen toimenpiteitään, jos julkisen talouden tavoitteisiin ei päästä.

Hallitusohjelmassa todetaan, että asiakkaiden yhdenvertaisten ja sujuvien palvelujen turvaamiseksi ja itsemäärämisoikeuden vahvistamiseksi valmistellaan  palvelusetelilain uudistus ja tehdään esitys henkilökohtaisesta budjetista.

–  Tätä todella odotetaan ja tarvitaan, ja käytetään kaikki yhteistyöpotentiaali, että sote-uudistus saadaan tällä kaudella vihdoin maaliin.

Räsäsen mielestä hallitusohjelma sisältää monia hyvä ja suuria toiveita herättäviä tavoitteita, kuten hoitajamitoitus, jota kristillisdemokraatit ovat jo usean vaalikauden ajan ajaneet.

–  Että nekin kansalaiset jotka eivät ole työterveyden piirissä, voisivat saada tasavertaisemmin palveluja.

Kiitosta saa myös monilapsisten perheiden tukeminen ja vaikkapa poliisien määrän lisääminen.

–  Samaan aikaan hyvät tavoitteet kytkeytyvät siihen, että tavoite julkisen talouden tasapainosta toteutuu ja kytkeytyy tavoitteeseen työllisyysasteen nostosta, Räsänen muistuttaa.

Suomen Pankki esimerkiksi ennakoi tänään, että bkt kasvaa 1,3 prosentin vauhtia vaalikauden loppupuolella, kun hallitus on laskenut ohjelmansa kahden prosentin kasvun varaan.

–  Miten käy hyvien lupausten, kun hallitus tarkastelee uudelleen toimenpiteitään, jos julkisen talouden tavoitteisiin ei päästä.

–  Pitäisin tärkeänä, että kuultaisiin millä tavoin hallitus priorisoi satsauksiaan ja millä keinoilla  työllisyystavoitteseen aiotaan päästään.

Keskustalle Räsänen antaa kiitosta siitä, että yrittäjävähennystä ei Sdp:n Antti Rinteen vaalipuheista huolimatta poistettu.

–  Hallitus ei työpaikkoja luo vaan yrittäjät. On tärkeää, että yrittäjämyönteinen ilmapiiri säilyy, Räsänen sanoo.

Ylös