Millä keinoin hallitus aikoo lisätä 60 000 työpaikkaa? – Päivi Räsänen KD-Kompassissa

15.6.2019 klo 11:21 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen kritisoi hallitusohjelman epäselvyyksiä ja ottaa kantaa myös translakiuudistukseen KD-Kompassi -radiohaastattelussa. – Se häiritsee lapsen kasvurauhaa.

– Hallitusohjelmassa on monia erittäin hyviä tavoitteita, joita Kristillisdemokraatit ovat jo usean vaalikauden ajan ajaneet. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhuspalveluiden hoitajamitoitus tai monilapsisten perheiden lapsilisien korotus, Päivi Räsänen kiittää.

Mutta hän on hyvin epäileväinen hyvien tavoitteiden toteutumisesta.

– Suurin huoli on se, että hallitus on sitoutunut julkisen talouden tasapainottamiseen vuoteen 2023 mennessä. Se on merkittävä tavoite. Se edellyttää, että työllisyysaste nousee 75 prosenttiin, ja että talous yleensäkin kehittyy myönteisesti.

– Samanaikaisesti hallitus on kirjannut ohjelmaansa, että mikäli tähän julkisen talouden tavoitteeseen ei päästä, niin näitä menolisäyksiä ja hyviä lupauksia tarkastellaan uudestaan.

Meillä ei ole mitään tietoa siitä, mitä hallitus todella aikoo tavoitella ja missä järjestyksessä aloittaa karsimisen, jos talousluvut eivät toteudukaan.

– Meillä ei ole mitään tietoa siitä, mitä hallitus todella aikoo tavoitella ja missä järjestyksessä aloittaa karsimisen, jos talousluvut eivät toteudukaan, Räsänen kritisoi.

Päivi Räsänen on lauantain KD-Kompassi -ohjelman haastateltavana. Lähetys on Radio Deissä klo 12.50 ja sen voi jälkikuunnella KD:n kotisivuilla kd.fi.

Haastattelu äänitettiin kesken eduskunnan täysistunnon. Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Räsänen tuli Valtiosalin haastatteluun heti puheenvuoronsa jälkeen.

– Juuri kun aloimme täällä eduskunnassa hallitusohjelman käsittelyn, Suomen Pankki julkaisi uusimmat arvionsa BKT:n ennusteesta tuleville vuosille. Ne ovat selvästi heikommat kuin mihin hallitus on ohjelmansa perustanut, Räsänen muistuttaa.

– Eli heti jo ensimmäisenä päivänä voimme sanoa, että luvut ovat vanhentuneet. Se perusta on vanhentunut, jolle hallitusohjelma on rakennettu.

Räsänen hämmästelee myös sitä, ettei hallitus ole kertonut mitään niistä keinoista, joilla työllisyys saadaan nousemaan tuohon tavoiteltuun 75 prosenttiin.

– Se jää kolmikantaneuvottelun varaan. Tietenkin me oppositiossakin teemme kaikkemme ja toivomme, että tuo hyvä kehitys toteutuisi, Räsänen muistuttaa.

Hän myös toteaa, ettei hallitus tee eikä luo työpaikkoja.

– Yritysten on voitava hyvin. Siellä työpaikat syntyvät.

Räsänen nostaa haastattelussa esiin myös translakimuutoksen.

– Se, että ilman lääketieteellistä arviota ja ilman lääketieteellisiä hoitoja voidaan sukupuoli tehdä ilmoitusasiaksi.

Räsänen kertoo vanhemmuuden käsitettä hämmentävän tulevaisuuskuvan.

– Biologiseksi naiseksi syntynyt juridinen mies voisi tulevaisuudessa synnyttää.  Juridisesta naisesta voisi tulla biologinen isä. Ajattelen, että näiden lasten tasapainoisen kehityksen kannalta tämä on hyvin hämmentävä tilanne.

– Pidän tärkeänä, että sukupuoli jatkossakin perustuisi biologiseen todellisuuteen, eikä siihen, että pohjana on ihmisen kertoma kokemus sukupuolestaan, lääkäri-kansanedustaja Päivi Räsänen toteaa.

– Tässä häiritään lapsen kasvurauhaa, jos varhaisessa vaiheessa aletaan puhua lapselle mahdollisuudesta sukupuolen vaihtamiseen. Samaten kasvurauha häiriintyy niillä lapsilla, jotka syntyvät perheisiin, joissa vanhempien sukupuoli on hyvin epäselvä tai hämmentävä.

Päivi Räsänen KD-Kompassissa 15. kesäkuuta klo 12.50

Radio Dei, la 15.6. klo 12.50. Jälkikuuntele KD:n kotisivuilla kd.fi

 

Ylös