EU- ja talousosaamisestaan tunnettu Sari Essayah on Kultaranta-keskustelujen konkari

17.6.2019 klo 09:53 Uutiset Samuli Rissanen

Kultaranta-keskustelut jatkuvat tänään koko Suomen poliittisen johdon voimalla Naantalissa. Kristillisdemokraattien Sari Essayah on tapahtuman konkareita ja osallistuu jo neljättä kertaa keskusteluihin.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan Kultaranta-keskustelut jatkuvat tänään presidentin kesäasunnolla Naantalissa. Kaksipäiväinen keskustelutapahtuma järjestetään nyt seitsemännen kerran.

Neljättä kertaa mukana oleva kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvioi, että tapahtuma on tärkeä ajankohtaisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelun kannalta. Hän odotti erityisesti jakautumista työryhmiin, jotka jatkavat alakohtaista keskustelua pienemmällä porukalla.

Essayah on mukana talouspolitiikkaa luotaavassa työryhmässä. Se sopii ekonomin koulutuksen saaneelle ja eduskunnan valtiovarainvaliokunnan tuoreelle varajäsenelle mainiosti.

Essayah on niin ikään EU-asioita seuraavan eduskunnan Suuren valiokunnan jäsen.

– Olen erittäin tyytyväinen molempiin vaikuttamisen paikkoihin eduskunnassa, ne istuvat omaan osaamiseeni mainiosti, myös Euroopan parlamentissa viisi vuotta (2009-2014) vaikuttanut Essayah kertoo.

Essayah arvioi, että tänä vuonna keskusteluissa ollaan tärkeän äärellä, sillä Suomi ottaa vajaan kahden viikon päästä haltuunsa EU-puheenjohtajuuden

Tapahtuman teemana on Suomi eurooppalaisen turvallisuuden tekijänä. Essayah arvioi, että tänä vuonna keskusteluissa ollaan tärkeän äärellä, sillä Suomi ottaa vajaan kahden viikon päästä haltuunsa EU-puheenjohtajuuden.

– Nyt on paljon pelissä, niin Suomen kuin EU:n tulevaisuuden kannalta. Pitää myös pohtia, minkäläisen roolin unioni ottaa globaalisti, ja erityisesti lähialueilla, kuten Afrikassa.

Essayah muistuttaa siitäkin, että vaikka eurooppalainen yhteistyö on ollut haastettuna muun muassa brexitin, Venäjän suurvaltapolitiikan ja Yhdysvaltain ”America first” poltiikan seurauksena, tilanne on silti Euroopassa ja maailmanlaajuisestikin parempi kuin aiemmin.

– Konflikteja on vähemmän kuin vaikkapa 30 vuotta sitten, Essayah muistuttaa.

Ylös