Antero Laukkanen sai Somerniemen torineuvoksen arvonimen – ”Hieno ele kansanedustajalle”

19.6.2019 klo 09:06 Politiikka Kristiina Kunnas

Antero Laukkanen vastaanotti torineuvoksen vitjat mökkikunnassaan Somerolla.

Kansanedustaja Antero Laukkasen kaulaan aseteltiin torineuvoksen vitjat Somerniemen kesätorilla. Suositulle torille kokoonnutaan aina kesälauantaisin toukokuun lopulta elokuun loppuun.

– Torimme on toiminut kesästä 1987. Täällä käy kymmeniätuhansia vuosittain, kertoo Somerniemen kesätorin tiedotusvastaava Manu Kärki.

Laukkanen on mielissään saamastaan arvonimestä, joka jaettiin nyt 29. kerran. Tarkasti laskettuna Laukkanen on torineuvoksena järjestyksessään 30., sillä vuonna 1998 titteli annettiin Leena ja Hannu Eskeliselle.

– Tämä on hieno ele, Laukkanen toteaa tyytyväisenä.

Laukkanen on vapaa-ajan nikkari. Viime kesänä hän rakensi mökkinsä terassin omin käsin.

– Se on tervetullutta vastapainoa työlle Arkadianmäellä, Laukkanen myöntää.

– Olen osa mökkikuntani yhteisöä, se on minulle tärkeää. Olemme myös talvisin todella paljon siellä. Matka on sopivan lyhyt, Espoossa varsinaista kotiaan pitävä ja kaupunginvaltuustossa toimiva Laukkanen kertoo.

Olen osa mökkikuntani yhteisöä, se on minulle tärkeää. – kansanedustaja ja sosiaalineuvos Antero Laukkanen, tuore torineuvos

Hän hankki vapaa-ajan asunnon vaimonsa kanssa 2015. Somerniemen kesätorilla hän käy jokaisena kesälauantaina ollessaan mökillä.

– Ihmisiä käy kesän mittaan tuhansittain ja kirpparimyyjiä on valtavasti, Laukkanen sanoo.

On Laukkasesta kerrottu selän takana sitäkin, että ”ihme tyyppi, osallistuu talkoisiin, vaikka on kansanedustaja”.

Laukkanen on tosiaan tuttu näky vaikkapa Somerniemen torin talkoissa. Hän haluaa olla mukana auttamassa.

– Kun sain ne käädyt kaulaani, tunsin, että olen toimimassa sen paikkakunnan parhaaksi, jossa olen. Tämän haluan tehdä niin asukkaana kuin vapaa-ajan asukkaanakin, Laukkanen kertoo.

Laukkasen mökkikunta on historiallista Hämettä

Somero on kaupunki Varsinais-Suomen maakunnassa. Kunnassa asuu 8 834 ihmistä, ja sen pinta-ala on 697,67 km², josta 29,86 km² on vesistöjä. Väestötiheys on 13,23 asukasta/km². Historiallisesti ja kulttuurisesti Somero on Hämettä, ja se on kuulunut Hämeen lääniin ennen liittämistään Turun ja Porin lääniin vuonna 1990.
(Lähde: Wikipedia)

 

Ylös