Heikki ”Hese” Salmela – Poliitikkojen tehtävä on luoda olosuhteet, yrittäjien tehtävä luoda työpaikat

18.6.2019 klo 10:09 Politiikka Kristiina Kunnas

Hesburger-ketjullaan Suomen suurimmaksi pikaravintolayrittäjäksi noussut Heikki Salmela osallistui Kultaranta-keskusteluihin.

KD-Lehti tapasi Heikki ”Hese” Salmelan Kultaranta-keskusteluissa Naantalissa. Salmela antoi KD-Kompassi -haastattelun, joka kuullaan kokonaisuudessaan Radio Deissä lauantaina 29. kesäkuuta.

– Politiikkaan en lähde, mutta politiikkaa tuen, Salmela muistuttaa.

Heikki Salmela on yrittäjälegenda, jonka Hesburger-ketju on Suomen suurin pikaravintolaketju. Naantalilla on aina erityinen paikka turkulaisen Salmelan sydämessä, sillä juuri Naantaliin hän perusti 19-vuotiaana ensimmäisen yrityksensä, kahvila-grillikioskin.

Kaiken avainkysymys on motivaatio. Niin kansalle kuin yrittäjillekin pitää saada motivaatio. Olosuhteet ovat ratkaisevat, ja ne ovat nyt heikot Suomessa. – yrittäjä Heikki Salmela

Salmela huokaisee pitkään, kun puhutaan hallitusohjelmasta ja hallituksen aikomuksista luoda työpaikkoja.

– Poliitikkojen tehtävä on luoda olosuhteet. Yrittäjät hoitavat työpaikkojen luonnin.

– Kaiken avainkysymys on motivaatio. Niin kansalle kuin yrittäjillekin pitää saada motivaatio. Olosuhteet ovat ratkaisevat, ja ne ovat nyt heikot Suomessa.

– Yritysvero ei ole kohdallaan, vaan siinä harrastetaan ryöstöpolitiikkaa, yrittäjä jyrähtää.

Heikki Salmela lähettää hallitukselle terveisiä.

– Hoitakaa yritysverotus kuntoon – mallia voisi ottaa Virosta, kokenut työnantaja Heikki Salmela vinkkaa.

Lisää Heikki Salmelaa KD-Kompassissa 29. kesäkuuta

Kuuntele Heikki Salmelan KD-Kompassi -haastattelu, Radio Dei, la 29. kesäkuuta klo 17.05 (huomaa poikkeusaika). Jälkikuuntelu KD:n kotisivuilta kd.fi.

Yrittäjä Heikki Salmela (oik.) saapuu Kultarantaan. Vierellä ministeri Jaakko Iloniemi ja politiikan juuri jättävä konkarieuroparlamentaarikko Liisa Jaakonsaari. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös