”Haluan terävöittää KD:n politiikkaa”, kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ilmoittautunut Tapio Puolimatka kertoo

5.8.2019 klo 10:16 Uutiset Samuli Rissanen

Professori Tapio Puolimatka kertoo olevansa mukana kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisassa, joka käydään Oulun puoluekokouksessa elokuun lopulla.

Puolimatka haluaa terävöittää KD:n politiikkaa kysymyksissä, jotka koskevat lapsen perustavia ihmisoikeuksia, kuten oikeutta elämään ja oikeutta isään ja äitiin.

Valtiotieteen ja kasvatustieteen tohtori, käytännöllisen filosofian dosentti sekä kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatka on mukana kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisassa, joka käydään Oulun puoluekokouksessa elokuun lopulla.

Haluan terävöittää Kristillisdemokraattien politiikkaa erityisesti sellaisten kysymysten osalta, jotka koskevat lapsen perustavia ihmisoikeuksia

– Asetun ehdolle, koska haluan terävöittää Kristillisdemokraattien politiikkaa erityisesti sellaisten kysymysten osalta, jotka koskevat lapsen perustavia ihmisoikeuksia: oikeutta elämään, oikeutta isään ja äitiin, ja oikeutta kasvurauhaan sukupuoli-identiteettinsä ja seksuaalisuutensa osalta, Puolimatka kertoo.

Yksi lasten kehityksen kannalta keskeinen kysymys on hänen mukaansa lainsäädännön edustama sukupuolikäsitys.

Puolimatka kritisoi Rinteen hallitusta muun muassa aikeista murentaa yhteiskunnan perustaa translakiehdotuksella, joka tekisi sukupuolesta yksilön itsemäärittelyyn perustuvan sen sijaan, että sukupuoli määrittyisi objektiivisten biologisten tuntomerkkien pohjalta, kuten tähän asti.

Kaikkein vakavin  ihmisoikeusloukkaus kohdistuu kuitenkin hänen mukaansa syntymättömiin ja myöhäisen abortin seurauksena elävänä syntyviin lapsiin.

Eduskunnan on Puolimatkan mielestä puututtava siihen, että elinkykyisiä lapsia jätetään sairaaloissa kuolemaan vaille hoitoa, jos raskauden myöhäisvaiheessa abortoiduksi tuomittu lapsi syntyy elävänä.

– Jos abortoitavaksi syntynyt elinkykyinen lapsi syntyy elävänä, hänet on heti otettava huostaan ja kaikki käytettävissä olevat lääketieteelliset toimenpiteet on käytettävä hänen henkensä pelastamiseksi, hän vaatii.

Puolimatka oli kristillisdemokraattien ehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa ja keräsi Keski-Suomesta liki 2000 ääntä. Reilu kuukautta myöhemmin pidetyissä eurovaaleissa Puolimatka sai puolestaan kristillisdemokraattien listalla toiseksi eniten ääniä puolueen puheenjohtaja Sari Essayah’n jälkeen.

Puolimatkan 9730 ääntä oli myös muhkea lisä kristillisdemokraattien vajaan 90 000 äänen kokonaispottiin.

Puolimatkan ehdokkuuden myötä kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan on jo ilmoittautunut yhdeksän kandidaattia.

Kristillisdemokraatit valmistautuvat Oulun puoluekokoukseen ja puheenjohtajiston valintaan muuttuneessa tilanteessa.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah ilmoitti lauantaina jäävänsä kahden viikon sairauslomalle alkuvaiheen rintasyöpädiagnoosin takia. Samalla hän kertoi harkitsevansa, tavoitteleeko enää jatkokautta puolueen puheenjohtajana.

Ylös