Kristillisdemokraatit valmistautuvat puoluekokoukseen muuttuneessa tilanteessa-puheenjohtajistoon pyrkii laaja rintama puolueen kärkinimiä

6.8.2019 klo 12:01 Uutiset Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään 24.–25. elokuuta Oulussa muuttuneessa tilanteessa.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah on sairauslomalla eikä hänen jatkoaikeistaan vielä tiedetä. Varapuheenjohtajakisaan on sen sijaan ilmoittautunut laaja rintama puolueen kärkinimiä.

Kristillisdemokraattien valmistautuvat Oulussa 24.-25.8. pidettävään puoluekokoukseensa muuttuneessa tilanteessa.

Alun perin selkeissä askelmerkeissä tapahtui käänne viime lauantaina, kun puolueen puheenjohtaja Sari Essayah ilmoitti puoluehallitukselle jäävänsä sairauslomalle alkuvaiheen rintasyöpädiagnoosin takia.

Samalla Essayah kertoi harkitsevansa, tavoitteleeko enää jatkokautta puheenjohtajana.

Tähän asti Essayah’lla ei ole ollut vastaehdokkaita puheenjohtajaksi. Puolueessa odotetaankin ensin Essayah’n omaa ilmoitusta jatkoaikeistaan.

Varapuheenjohtajakisa on vetänyt puolueen kärkinimiä laajalla rintamalla

Sen sijaan varapuheenjohtajakisa on vetänyt puolueen kärkinimiä laajalla rintamalla. Nykyisestä varapuheenjohtajatroikastakin jatkohaluista on kertonut sekä kansanedustaja Sari Tanus että Vantaan kaupunginvaltuutettu, Essayahia tämän sairauslomalla sijaistava Tiina Tuomela.

Varapuheenjohtajistossa ei sen sijaan tämän hetken tietojen mukaan jatka Jyväskylän KD-valtuutettu Tomi Kuosmanen.

Puheenjohtajistoon uusina pyrkivät Helsingin kaupunginvaltuutettu, pastori Mika Ebeling, lahtelainen varakansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu, lapsi-ja perhepolitiikan erityisasiantuntija Sonja Falk, forssalainen KD Nuorten pääsihteeri Viljami Haavisto, helsinkiläinen teologian ylioppilas Miikka Korpiranta, savonlinnalainen suojelubiologi ja Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Jouni Koskela, jyväskyläläinen professori Tapio Puolimatka sekä Pirkanmaan piirin puheenjohtaja, sosiaali-ja terveysalan opettaja Sirpa Pursiainen.

Puheenjohtajiston vaalit keskusteluineen käydään puoluekokouksessa lauantaina 24. elokuuta.

Puoluekokous valitsee myös puolueen päättävän elimen, puoluevaltuuston keskustelua johtavan puheenjohtajan. Tähän tehtävään on tarjolla nykyinen puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala.

Ylös