Peter Östmanilla laajaa kannatusta Kristillisdemokraattien puheenjohtajistoon – ”Harkitsen ehdokkuutta”

10.8.2019 klo 11:03 Politiikka Kristiina Kunnas

Luotolainen kansanedustaja Peter Östman harkitsee vielä ryhtymistä Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Menneen viikon aikana hän on saanut useita vetoomuksia eri puolilta maata.

Vaasan vaalipiirin Peter Östman on kolmannen kauden kansanedustaja. Hän toimi kaksi edellistä kautta eli kahdeksan vuotta Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Yksittäisten puoluekokousedustajien ohella Östmaniin ovat vedonneet KD:n Pohjanmaan kolme piirijärjestöä sekä puolueen ruotsinkielinen erityisjärjestö Svenska Organisationen, jotta hän kokeneena ja valtakunnallisesti tunnettuna KD-poliitikkona sekä lukuisissa eri puoluetehtävissä toimineena lähtisi ehdolle puheenjohtajistoon.

Harkitsen ehdokkuutta vakavasti.

– Suhtaudun kunnioittaen näihin pyyntöihin. Harkitsen ehdokkuutta vakavasti, Östman toteaa KD-Lehdelle.

KD:n puoluekokous järjestetään Oulussa kahden viikon päästä 24.-25. elokuuta.

Aiemmin muun muassa puoluesihteerinä ja puolueen varapuheenjohtajana työskennellyt Östman tuntee hyvin niin valtakunnan politiikan kuin puolueorganisaation ja puoluetoimiston toiminnan. Hän on toiminut parikymmentä vuotta yrittäjänä ja työskennellyt johtotehtävissä  yrittäjäjärjestöissä.

 

Östmanin varapuheenjohtajaehdokkuutta tavoittelee kolme piirijärjestöä sekä KD:n ruotsinkielinen erityisjärjestö

Peter Östmanin ehdokkuuden tukena ovat  Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piiri, Keskipohjanmaan piiri, Pohjanmaan piiri, KD Svenska Organisationen eli ruotsinkielinen erityisjärjestö.

 

Ylös