KD:n puoluesihteeri Maanselkä toivoo pääsevänsä puoluekokoukseen – ”Umpilisäke poksahti – tulehdusta ei huomattu ajoissa”

11.8.2019 klo 15:37 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä luuli kyllä tietävänsä, jos umpilisäke tulehtuu. Sairaus kuitenkin yllätti sekä hänet että hoitohenkilöstön. Nyt leikkauksesta toipuva Maanselkä odottaa pääsevänstä kuntoon ennen puoluekokousta.

”Umpilisäke poksahti. Meikä vaan kotona vajaan viikon kärvisteli. Ei kannata. Jaffa ja kaurapuuro ei ole lääke kaikkeen. No nyt se on onnistuneesti leikattu, tuhot korjattu ja hengissä ollaan.”

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä, 37, tunnetaan kärjekkäistä twiiteistään ja yllättävistä Facebook-päivityksistään. Umpilisäke-päivitys nähtiin lauantaina 10. elokuuta, ja se päättyi kiitokseen, jonka Maanselkä osoitti taivaalliseen suuntaan.

Maanselkä tunnetaan myös rehevästä naurustaan, joka kuuluu naapurihuoneistoon saakka.

Nauru on ollut välillä kadoksissa.

Vuoden alussa Maanselällä todettiin selkäydintulehdus, joka vaati sairaalahoitoa, vei liikuntakyvyn joksikin aikaa ja pakotti puoluesihteerin pysähtymään kuukausiksi kesken vaalikevään kiireiden.

Lauantaina 3. elokuuta eduskunnassa kokoontunut Kristillisdemokraattien puoluehallitus sai pureskeltavakseen dramaattisen uutisen. Puheenjohtaja Sari Essayah ilmoitti joutuvansa syöpähoitoihin heinäkuun lopulla todetun rintasyövän vuoksi. Puoluekokoukseen oli ainoastaan kolme viikkoa.  Essayah totesi samalla miettivänsä puheenjohtajuuden jatkoa.

Maanselkä oli puoluehallituksen kokouksesta poissa, sillä hän poti lähes 40 asteen kuumetta.

– Luulin oireita ensin rajuksi vatsataudiksi, mutta eivätpä oikeaa syytä löytäneet myöskään ammattilaiset.

– Olen aina kuvitellut että kyllä umpparin sitten tietää kun se tulee. Päivystysnumerosta kehotettiin hoitamaan asia kotona. Tiistaina menin sairaalaan päivystykseen, kävin Peijaksessa josta sain antibioottteja. Ne eivät tepsineet ja kuume pysytteli korkeana. Torstaina sitten viimein Malmin sairaalassa päivystyksessä lääkäri tajusi että tässä voi olla kyseessä umpisuoli.

Puhjennut suoli tuhoineen näkyi, ja minut leikattiin. – KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä

– Sain kyydin Meilahteen. Täällä kuvattiin. Puhjennut suoli tuhoineen näkyi, ja minut leikattiin, Maanselkä tiivistää sairauskertomuksensa.

Puoluekokous pidetään viikonvaihteessa 24.–25. elokuuta Oulussa. Varapuheenjohtajakisassa on jo kymmenisen ehdokasta. Puolueväki vielä pohtii, millaisten uutisten kera puheenjohtaja Essayah palaa juuri puoluekokouksen alla kahden viikon sairauslomaltaan.

– Nyt toipilaana vähän jännittää, pääsenkö puoluekokoukseen. Olisi tosi kurja jättää se välistä, Asmo Maanselkä myöntää.

 

 

Ylös