Sari Essayah sairauslomansa jälkeen – ”Olen käytettävissä jatkokaudelle puheenjohtajana”

19.8.2019 klo 12:07 Politiikka Kristiina Kunnas

Sari Essayah’lla on puolueväelleen helpottavaa kerrottavaa kahden viikon sairausloman ja syöpähoitojen jälkeen. – Tilanteeni sallii sen, että voin hakea jatkokautta puheenjohtajana lauantaina alkavassa puoluekokouksessa Oulussa, Essayah, 52, uutisoi.

Kristillisdemokraattien puolueväki on pidätellyt henkeään viimeisten kahden viikon ajan. Puheenjohtaja Sari Essayah’n syöpäuutinen tuli shokkina 3. elokuuta.

Kristillisdemokraatit järkyttyivät rautaisesta terveydestään tunnetun Essayah’n puolesta, mutta vähän myös omasta puolestaan: olihan Oulun puoluekokoukseen ainoastaan kolme viikkoa. Essayah totesi sairauslomasta kertoessaan, että hänen jatkonsa puheenjohtajana on epävarma.

– Sairaus pysäytti minut pohtimaan. Sain hyviä uutisia ja tein päätöksen olla käytettävissä myös jatkokaudelle puheenjohtajana, Essayah kertoo KD-Lehdelle maanantaiaamupäivänä.

Essayah kertoo leikkauksen onnistuneen. Jatkohoitoja arvioidaan myöhemmin. Hän palaa eduskuntatyöhön istuntokauden alkaessa syyskuussa.

Tuen yltäkylläinen määrä tuhansine viesteineen yllätti Essayah’n.

Tuen yltäkylläinen määrä tuhansine viesteineen yllätti Essayah’n.

– Sain valtavan paljon kannustusviestejä, ja monia rohkaisevia kertomuksia rintasyövästä parantuneilta, myös minulle ennestään aivan ventovierailta ihmisiltä.

Oulun puoluekokouksessa valitaan puheenjohtaja sekä kolme varapuheenjohtajaa, ja puoluevaltuuston puheenjohtaja. Varapuheenjohtajakisassa on jo 10 ehdokasta. Jatkokautta hakevat  1. varapuheenjohtaja Tiina Tuomela sekä 3. varapuheenjohtaja Sari Tanus. KD-kansanedustajista myös Peter Östman hakee varapuheenjohtajaksi. Östman oli kahden viime kauden ajan eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja toimi ennen eduskuntaan nousemistaan sekä varapuheenjohtajana että puoluesihteerinä.

– Olen tyytyväinen hyvistä varapuheenjohtajaehdokkaista. Moni toivoo puheenjohtajistosta entistäkin vahvempaa, Essayah toteaa.

 

 

 

Ylös