Miikka Korpiranta pyrkii KD:n varapuheenjohtajaksi – ”Haluan saumatonta yhteistyötä johdon ja jäsenistön välille”

21.8.2019 klo 22:32 Politiikka Kristiina Kunnas

Helsinkiläinen teologian ylioppilas Miikka Korpiranta uskoo tuovansa puolueelle sen varapuheenjohtajana nuoruuden tuoman janon kehittää ja rakentaa sekä kokemuksen tuoman halun ja tarpeen suojella luontoa, ja lisäksi kyvyn ideoida ja kysellä näkemyksiä. Korpiranta, 32, hakee Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi.

Miikka Korpiranta haluaisi varapuheenjohtajana toteuttaa jokaisessa vaalipiirissä piirikohtaiset suunnitelmat ja strategian äänestäjäkunnan tavoittamiseksi.

– Tarjoaisimme puoluejohtona koulutusta yli piirirajojen aktiivijäsenistömme osaamisen kehittämiseksi. Jokaisen piirin haasteet ovat hieman erilaiset, vaikka osa teemoista on yhteisiä koko Suomessa.

– Meillä on edelleenkin vastakkainasettelua kaupunkien ja maaseutujen välillä, kun näiden pitäisi tukea toisiaan.

Korpirannan mielestä pitää lisätä suoraa yhteydenpitoa jäsenistön, aktiivien, piirien ja puolueen johdon välillä.

– Sen on oltava saumatonta niin ehdotusten, kysymysten kuin palautteenkin osalta.

Korpiranta oli ehdokkaana kuntavaaleissa 2017 ja viime kevään eduskuntavaaleissa.

– Poliittisesti kehitykseni on ollut nousujohteista, sillä sain eduskuntavaaleissa ääniä kolme kertaa enemmän kuin kuntavaaleissa, Korpiranta toteaa.

Mitä vahvuuksia Korpiranta toisi Kristillisdemokraattien puoluejohtoon?

Olen kuunteleva. Visioin ja suunnittelen mielelläni tulevaa. Näen tärkeänä johdon kannustuksen piireille, osastoille ja erityisjärjestöille näiden rohkaisemiseksi. – Miikka Korpiranta, varapuheenjohtajaehdokas

– Olen kuunteleva. Visioin ja suunnittelen mielelläni tulevaa. Näen tärkeänä johdon kannustuksen piireille, osastoille ja erityisjärjestöille näiden rohkaisemiseksi.

– Puolueen johdon vierailut ja saumaton yhteistyö ja yhteydenpito aktiivien ja johdon välillä ovat kasvun edellytys.

–  Toisin mukanani myös toisia kunnioittavan asenteeni, nuoruuden tuoman janon kehittää ja rakentaa, kokemuksen tuoman halun ja tarpeen suojella luontoa sekä kyvyn ideoida ja kysellä näkemyksiä, joista voimme miettiä tapoja viedä meitä eteenpäin.

Korpiranta toteaa istuvansa kuvaan Kristillisdemokraateista perhepuolueena.

–  Kahden pienen pojan isä ja läheiset suhteet vanhempiini ja isovanhempiini Lahdessa, hän luettelee.

– Olen opiskelija ja asun Helsingissä, jolloin osallistumiseni on joustavampaa ja vaivattomampaa kuin työssäkäyvän tai pohjoisemmassa asuvan. Lisäksi minulla on positiivinen julkisuuskuva esimerkiksi paikallisten poliittisten nuorisojärjestöjen (PolNu) yhteyshenkilönä ja ympäristövaikuttajana.

– Meidän pitää tarttua julkisuuskuvaamme mediassa ja lähdemme muuttamaan sitä sellaiseksi, jollaisena se meille näyttäytyy: valoisana, innostavana, välittävänä, turvallisena, ja jopa hohdokkaana, ilman turhaa marginaalikysymysten painottamista.

 

Miikka Korpiranta

• 32-vuotias Helsingin KD Nuorten puheenjohtaja
• naimisissa, kaksi lasta
• kotoisin Lahdesta, asuu Helsingissä
• teologian ylioppilas
• hallituksen jäsen Itä-Helsingin KD-osastossa sekä Helsingin piirissä
• työskennellyt asiakaspalvelussa eri aloilla

 

Puolue valitsee kolme varapuheenjohtajaa

Puoluekokous valitsee puheenjohtajan sekä kolme varapuheenjohtajaa Oulun puoluekokouksessa 24.–25. elokuuta. Ehdolla Kristillisdemokraattien kolmeksi varapuheenjohtajaksi ovat Helsingin KD-kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling, Hämeen piirin puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Sonja Falk Lahdesta, Pirkanmaan piirin puheenjohtaja, varakaupunginvaltuutettu  Sirpa Pursiainen Tampereelta, Etelä-Savon piirin puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Jouni Koskela Savonlinnasta, puolueen 1. varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Tiina Tuomela Vantaalta, professori Tapio Puolimatka Jyväskylästä,  KD Nuorten pääsihteeri Viljami Haavisto Forssasta, Helsingin KD Nuorten puheenjohtaja Miikka Korpiranta sekä kansanedustajat Sari Tanus, nykyinen 3. varapuheenjohtaja, Tampereelta ja Peter Östman Luodosta. Östman on työskennellyt aiemmin sekä puoluesihteerinä että varapuheenjohtajana, ja kahden viime kauden ajan eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

 

Miikka Korpiranta – sekä pieni ”vaalipäällikkö” – eduskuntavaalikampanjan aikaan Narinkkatorilla. Myös puolueen puheenjohtaja Sari Essayah vieraili torilla. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös