Kristillisdemokraattien Oulun puoluekokous käyntiin lauantaina – aattona luontoretki Liminganlahdelle

23.8.2019 klo 23:21 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien Oulun puoluekokous pyrähti lentoon Liminganlahdella.

Suomen lintujen muuttoreitin tärkeä levähdyspaikka Liminganlahti luontokeskuksineen sai kunnian olla Kristillisdemokraattien puoluekokouksen oheisohjelman pitopaikka. Kokous käynnistyy varsinaisesti lauantaina, mutta onnekkaat retkeilijät pääsivät aloittamaan kokousviikonlopun perjantai-iltana parhaasta mahdollisesta paikasta: luonnon keskeltä Limingan lakeudelta.

Pesäpakoisuus. Pesäviipyisyys. Suokukkojen keväinen tanssi. Mustapyrstökuiri. Laulujoutsenen muna, reilusti kymmensenttinen ja vierellä hippiäisen muna, tuskin puolitoistasenttinen.

Pesäpakoisuus. Pesäviipyisyys. Suokukkojen keväinen tanssi. Mustapyrstökuiri. Laulujoutsenen muna, reilusti kymmensenttinen ja vierellä hippiäisen muna, tuskin puolitoistasenttinen.

Luontokeskuksen Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -näyttely antoi ainakin aloitteleville lintuharrastajille mahtavan hienon biologiantunnin. Lisää elämyksiä tuli Virkkulan lintutornissa, jossa päästiin näkemään räyskän lento. Kiikaroiden tai Kemijärven oman pojan Pirkka Aallon kaukoputkella nähtiin haapanoiden kokoontumisajo Pitkännokankainalossa.

– Laskeskelen, että 160 yksilöä tuossa porukassa on.

– Joskus 1990-luvulla, kun lahti ei vielä ollut metsästykseltä suojeltu, saatoin laskea sorsastuksen alussa parisataa miestä, Aalto hymähtää.

Viimeiseksi lintutorniin jääneet todistivat vielä merikotkan istumassa tolpan päällä.

Suomea perjantaina kurittanut sade kuivahti sopivaksi pikkutihkuksi retken ajaksi. Nuotiolla sade oli jo väistynyt ja tyytyväistä joukkoa kirkasti painuvan auringon ihana valo.

Liminganlahti – Suomen kuuluisin kosteikkoalue

Liminganlahti on kansainvälisesti tunnettu ja arvokas lintuvesi sekä tärkeä muuttolintujen levähdysalue. Luontokeskus tarjoaa asiakkaille päivittäin Metsähallituksen opaspalvelut, ravintolan, myymälän, pienen luontohotellin, 80-henkisen auditorion sekä muita kokoustiloja. Alueen noin 200 lintulajia voi bongata myös kiikareilla, joita voi lainata luontokeskuksesta. Matkaa kaksikerroksiselle lintutornille on luontokeskuksen pihasta 600 metriä. Leveä pitkospuupolku soveltuu liikuntaesteisille ja lastenvaunujen kanssa liikkuville. Luontokeskuksen pihassa on myös nuotiopaikka ja pieni leikkipaikka lapsille. Keskuksen pihassa on myös mahdollista majoittua asuntovaunulla tai -autolla pientä korvausta vastaan.

Lähde: visitliminka.fi
Lisätietoja Liminganlahden luontokeskuksesta:
https://www.luontoon.fi/liminganlahdenluontokeskus

 

Aurinko valaisi nuotiohetken. Luontoretkellä Liminganlahdella olivat muiden muassa Vesa Aitto-oja Oulusta, Sari Tanus Tampereelta, Juha Rantalainen Lappeenrannasta, Jouni Koskela Savonlinnasta, Kristiina Drotár Espoosta, Pirkka Aalto Kemijärveltä, Marika Visakorpi Jyväskylästä, puoluekokouksen tiimiin kuuluva Kempeleen valtuutettu Leena Askeli, Maiju Hölsä Savitaipaleelta, Johanna Vähäkainu Porista ja Samuli Rissanen KD-Lehdestä.

– Kaukoputki kulkee aina mukanani, kertoo Kemijärven kaupunginvaltuutettu, biologi Pirkka Aalto. Hän opasti lintutornin retkietikettiin toteamalla, että puhua saa. Takana Tuula Vepsäläinen, Nakkilan kunnanvaltuutettu.

Varapuheenjohtajakisa käydään lauantaina, mutta puolueen 3. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Tanus sekä yksi haastajista, Etelä-Savon piirin puheenjohtaja, suojelubiologi Jouni Koskela virittelivät jo keskinäistä kisaa, hyvässä hengessä. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

Ylös