Päivi Räsänen kertoo kritisoineensa oman kirkkonsa toimintaa, mutta sai rikosnimikkeeksi kiihottamisen kansanryhmää vastaan

23.8.2019 klo 21:21 Politiikka Samuli Rissanen

Poliisi on aloittanut esitutkinnan kolmesta kansanedustajasta. Kristillisdemokraattien Päivi Räsästä, perussuomalaisten Juha Mäenpäätä ja Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taeeta  epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Päivi Räsänen kertoo, että rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Pekka Hätönen on tänään ilmoittanut hänelle esitutkinnan alkamisesta rikosilmoituksen pohjalta.

– Rikosnimike on kiihottaminen kansanryhmää vastaan, Räsänen kertoo.

Julkisuuteen asiasta kerrottiin seuraavasti: ”Poliisille tehdyn rikosilmoituksen perusteella selvitetään, onko kansanedustaja (Päivi Räsänen) syyllistynyt kesäkuussa julkaisemallaan Twitter-viestillä rikokseen. Viesti kuvaa Helsinki Pride -tapahtumaa synnin ja häpeän nostamiseksi ylpeyden aiheeksi sekä kyseenalaistaa kirkon osallistumisen tapahtumaan. Ilmoittajan mukaan viesti on vähemmistöihin kohdistuva suvaitsemattomuuden ilmaus.”

Seuraavaksi asiassa haetaan syyttäjän nimeämistä Valtakunnansyyttäjänviraston antaman ohjeen mukaisesti.

– En halua olla uhmakas, mutta aion kyllä edelleen käyttää vapauttani uskoa ja myös puhua uskoni mukaisesti, olipa lopputulos tästä prosessista mikä tahansa.

– Olen hämmästynyt siitä, että asia on viety näin pitkälle. En katso syyllistyneeni tässä mihinkään rikokseen. Twiittini kärki kohdistui omaan kirkkooni, ei mihinkään kansanryhmään, Räsänen sanoo.

– Kirkon jäsenenä ja kirkkovaltuutettuna mielestäni toteutin kirkkojärjestystä, jossa kehotetaan: ”kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.”

Räsänen kertoo oelvansa edelleen samaa mieltä, että Pride-tapahtuman ideologia on jyrkässä ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

Räsäsen mukaan hänen kesäkuisen twiittinsä oleellinen sisältö oli sitaatti Raamatun Uudesta testamentista: ” Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. (Room 1:24-27)”.

– Tämän pohjalta kysyin: ”Miten kirkon oppiperusta, Raamattu sopii yhteen aatteen kanssa, jossa häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?, Räsänen kertaa.

Hänen mielestään on mahdotonta edes ajatella, että klassinen kristillinen näkemys ja useimpien kirkkokuntien opetus tulisi kyseenalaiseksi tai lainvastaiseksi.

– En halua olla uhmakas, mutta aion kyllä edelleen käyttää vapauttani uskoa ja myös puhua uskoni mukaisesti, olipa lopputulos tästä prosessista mikä tahansa. Rohkaisen edelleen kaikkia käyttämään perustuslaissa turvattua uskonnonvapautta myös kiistanalaisissa ajankohtaisissa kysymyksissä, Räsänen sanoo.

 

Ylös