KD:n varapuheenjohtajakisa: Helsinkiläisvaltuutettu Mika Ebeling uskaltaisi yhteistyöhön Perussuomalaisten kanssa

24.8.2019 klo 09:12 Politiikka Kristiina Kunnas

Mika Ebeling on toiminut Helsingin kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1997. Hänelle sanan- ja uskonnonvapauden puolustaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Olen puoluekokousviikolla 55 vuotta täyttävä pastori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu (1997-). Minulla on vaimo, neljä lasta ja yksi lapsenlapsi. Lempiharrastukseni on shakki, merkittävimmät saavutukset miesten SM 1987 ja nopean shakin miesten SM 2013.

Nykyhetkestä:

KD:llä on juuri nyt mahdollisuus ratkaisevalla tavalla palvella Suomen kansaa ja nousta suurimpien puolueiden joukkoon arvopohjasta tinkimättä. Siksi olen käytettävissä varapuheenjohtajaksi.

Joitakin asioita pitää kuitenkin uskaltaa tehdä uudella tavalla. Sanan- ja uskonnonvapauden puolustaminen on ensiarvoisen tärkeää ja meidän on uskallettava tehdä yhteistyötä Perussuomalaisten kanssa. Se vaikuttaa ainoalta toiselta eduskuntapuolueelta, joka ei ole alistunut SETAn transtotalitarismin talutushihnaan.

Vaaliliitoista:

Jos vaaliliiton tähden tarvitaan pääehdokasta, tämä pitää valita avoimella jäsenäänestyksellä. Meillä pitää olla vahva arvopohja ja avara sydän.

Tärkeimmistä arvoista:

Sanan- ja uskonnonvapauden puolustaminen, Suomen säilyminen suomalaisten turvallisena kotina ja islamisaation pysyvä torjuminen ovat maamme kannalta tärkeitä asioita. KD voi tarjota poliittisen kodin niille tolkun ihmisille, jotka ovat pikemmin kristillisdemokraatteja kuin perussuomalaisia.

Puolueen tulevaisuudesta:

Puolueen tulevaisuus riippuu ratkaisevasti valittavasta linjasta. Jos olemme pelokkaita, elintilamme on pieni. Jos pyrimme miellyttämään Hesaria ja Yleä, kuihdumme eloonjäämiskamppailun tasolle noin 3 %:iin.

Jos sen sijaan tarjoamme poliittisen kodin niille tolkun ihmisille, jotka haluavat puolustaa sanan- ja uskonnonvapautta, Suomea kansamme kotina ja torjua islamisaation, mutta joille Perussuomalaiset ei ole erilaisen arvopohjansa vuoksi vaihtoehto, voimme nousta porvaripuolen toiseksi suurpuolueeksi Perussuomalaisten kanssa.

Hallitusneuvotteluissa korostamme Suomen kansan arvopohjan vahvistamista, kun PS haluaa enemmän puolustaa ulkoisia rajoja. Uskon, että PS:stä löytyy merkittävästi vastakaikua toiveillemme ja saamme ajettua poliittista agendaamme eteenpäin paremmin kuin koskaan.

On mahdollista, että ihmisiä kuritetaan ilmastouhilla aivan turhaan. Jos näin on, olisi hienoa, jos KD olisi ensimmäinen Suomessa, joka tämän ymmärtäisi.

Ilmastonmuutoksesta:

Pidän tärkeänä, että puolue seuraa erittäin tarkasti ilmasto- ja aurinkotieteen kehitystä ja ymmärtää tieteen ja politiikan välisen eron näissä kysymyksissä. Kun lähes kaikki ilmaston energia on peräisin auringosta, niin auringon vaikutuksen pitäminen käytännössä lähes vakiona sisältää valtavan virhelaskelman mahdollisuuden. On mahdollista, että ihmisiä kuritetaan ilmastouhilla aivan turhaan. Jos näin on, olisi hienoa, jos KD olisi ensimmäinen Suomessa, joka tämän ymmärtäisi.

 

Vastaukset kokonaisuudessaan: kd.fi
[email protected], puh 050 357 3824
Ylös