Kristillisdemokraattien nuorisojärjestön puheenjohtaja Sarasmaa: ”Emme valita valittamisen ilosta – tavoitteenamme kehittää KD:stä Suomen uskottavin puolue”

27.8.2019 klo 12:56 Politiikka Kristiina Kunnas

– Emme halua olla vain valittava piikki puolueen lihassa – vaikka se joskus siltä tuntuukin. Haluamme, että Kristillisdemokraattien poliittinen viesti puhuttelee myös nuoria, toteaa KD Nuorten puheenjohtaja Aleksi Sarasmaa.

Nuorisojärjestön puheenjohtaja Aleksi Sarasmaa sai runsaasti puheaikaa Kristillisdemokraattien puoluekokouksessa Oulussa. Sarasmaa nousi ensin puhujankorokkeelle luodakseen katsauksen KD Nuorten toimintaan. Lisäksi hän sai olla perustelemassa useita nuorisojärjestön puoluekokoukselle tekemiä aloitteita, sekä kannattamassa pääsihteeri Viljami Haavistoa, 22, varapuheenjohtajaksi.

– Nuorisojärjestö on ollut erottamaton osa puoluetta jo kohta 50 vuotta, Sarasmaa muistutti.

– Nyt olemme nostaneet esiin huolemme puolueen elinvoimaisuudesta, hän jatkoi.

Sarasmaa perusteli, miksi nuorisojärjestö on usein kärjekäs.

– Toivomme entistä kirkkaampaa poliittista linjaa. Emme halua olla vain valittava piikki puolueen lihassa – vaikka se joskus siltä tuntuukin. Haluamme hyviä muutoksia.

Hänen mukaansa poliittisen viestin pitää puhutella nuoria.

– Nuoria puhuttelevia asioita ovat opiskelu, koulutus ja ilmastonmuutos.

Toivon, että meitä kuunnellaan. Pyydän, että meihin suhtaudutaan vakavasti, sillä teemme vilpittömästi työtä puolueen hyväksi. – KD Nuorten puheenjohtaja Aleksi Sarasmaa

– Ei meidän tarkoituksemme ole luopua mistään sellaisesta, jolle kristillisdemokraattinen ideologia perustuu. Mutta on löydettävä uusia, teräviä avauksia.

– Poteroihin kaivauduttaessa ei voida muuttaa mitään.

Sarasmaa totesi puheenvuorossaan, että nuorisojärjestö on korostanut myös puoluedemokratian merkitystä.

– KD Nuoret toivoo, että puolue tekee vahvaa ohjelmatyötä ja ottaa nuoret siihen mukaan.

– Toivon, että nuorten asema puolueessa otetaan huomioon. Toivon, että meitä kuunnellaan. Pyydän, että meihin suhtaudutaan vakavasti, sillä teemme vilpittömästi työtä puolueen hyväksi.

– Yhdessä tekemällä ja rohkeasti uudistamalla meillä on mahdollisuus vaikka mihin. Nuorisojärjestö ei valita valittamisen ilosta, vaan haluaa olla kehittämässä Kristillisdemokraateista Suomen uskottavinta puoluetta.

 

Lue lisää: kdnuoret.fi

Miksi KD Nuoret?
Haluatko vaikuttaa päätöksiin ennen kuin ne vaikuttavat sinun elämääsi? Haluatko saada äänesi kuuluville? Jos olet alle 33-vuotias ja tahdot rakentaa tätä yhteiskuntaa demokraattisesti kestävältä arvopohjalta, kristillisdemokraattiset nuoret on sinun paikkasi.
Liittymällä Suomen Kristillisdemokraattisiin Nuoriin pääset osaksi osaavaa ja ammattitaitoista tulevaisuuden vaikuttajajoukkoa. Tarjoamme väylän todelliseen vaikuttamiseen, työkalut johtajuuteen, sekä tilaisuuden verkostoitua yhteiskunnallisiin ja poliittisiin toimijoihin. Meillä on näkemystä siitä, kuinka tätä yhteiskuntaa rakennetaan. Nostamme esiin sinulle tärkeitä yhteiskunnan epäkohtia, ja meillä on myös näkemystä siitä, kuinka ne tulisi korjata.
Tule osaksi yli 1 500 nuoren joukkoa, joka on olemassa, jotta kristillisdemokraattisten nuorten ääni kuuluisi tässä maassa ja Euroopassa. Olemme opiskelijoita, yrittäjiä, työttömiä ja virkamiehiä – meitä yhdistää unelma välittävästä lähimmäisyhteiskunnasta. Jaamme kanssasi kristillisdemokraattisen ideologian, joka on kannustanut suurmiehiä ja -naisia rauhanprojektien, kuten EU:n rakentamiseen.
Jäseneksi voit liittyä helpoiten netissä. Pelkkä nuorisojärjestön jäsenyys ei sido sinua puolueeseen eikä maksa mitään, mutta pääset nauttimaan nuorisojärjestön tarjoamista eduista ja tapahtumista, sekä uusista ystävistä. Näytä värisi ja tule mukaan!
(Lähde: kdnuoret.fi)

 

Ylös