– Veronkiristykset ja polttoaineveron korotus syövät kuluttajien ostovoimaa, Sari Essayah kritisoi Rinteen hallituksen ensimmäistä budjettia

18.9.2019 klo 07:10 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on huolestunut Rinteen hallituksen veronkiristyksistä, jotka syövät kuluttajien ostovoimaa.

– Veronkiristykset ja polttoaineveron korotus syövät kuluttajien ostovoimaa, jota tässä suhdannetilanteessa tarvittaisiin, kun maailmantalous synkkenee ja vientiin on odotettavissa haasteita; silloin ollaan yhä enemmän kotimarkkinoiden kysynnän varassa, Essayah muistuttaa

– Tarkoittaako ”ylisukupolvisuus” nyt sitä, että verotus kiristyy tälle sukupolvelle ja velka jää seuraavalle, Essayah kysyy.

Essayah kiinnitti huomiota siihen, että budjettiriihessä viljeltiin sanaa ylisukupolvisuus.

– Tarkoittaako tämä nyt sitä, että verotus kiristyy tälle sukupolvelle ja velka jää seuraavalle, hän kysyy.

Hyvääkin Rinteen hallituksen ensimmäisestä budjetista löytyy: Essayah mukaan joukossa on aivan oikeita päätöksiä kuten ryhmäkokojen pienentäminen, tuplapoistot yrityksille, perusturvan korotukset ja esimerkiksi KD:n vahvasti ajama vanhusasianvaltuutetun virka.

– Kokonaisuus kuitenkin huolestuttaa eli menot toteutetaan etupainotteisesti, työllisyystoimien tarkka konkretia työvoimalukuihin puuttuu, ja velka kasvaa, Essayah arvioi.

Ylös