– Tästä talosta on lähdettävä selkeä viesti siitä, että jokainen syntyvä lapsi on äärimmäisen arvokas ja tervetullut, kansanedustaja Sari Tanus vetosi

3.10.2019 klo 17:19 Politiikka Samuli Rissanen

Syntyvyys on laskenut jo kahdeksana vuonna peräkkäin, eikä kuluva vuosi näytä tuovan muutosta negatiiviseen kehitykseen.

Kristillisdemokraattien Sari Tanus vaatii eduskunnan kyselytunnilla hallitukselta lapsimyönteistä politiikkaa.

Tilastokeskus julkaisi maanantaina tuoreimman väestöennusteensa, jonka mukaan suomalaisten syntyvyys vähenee vielä vuosi sitten ennakoitua huomattavasti nopeammin.

Tanuksen mukaan viimeaikaiset lapsikielteisten kannanotot osoittavat selkeästi, että Suomi on kaukana lapsiystävällisestä yhteiskunnasta.

Tanuksen mukaan viimeaikaiset lapsikielteisten kannanotot osoittavat selkeästi, että Suomi on kaukana lapsiystävällisestä yhteiskunnasta.

– Asia on monitahoinen ja poliittiset toimet ovat vain osana keinovalikoimia, emme voi ummistaa silmiä tältä kehitykseltä. Tästä talosta on lähdettävä selkeä viesti siitä, että jokainen syntyvä lapsi on äärimmäisen arvokas ja tervetullut yhteiskuntamme jäsen, Tanus vaati.

Hän patisti hallitusta edistämään lapsimyönteistä perhepolitiikkaa ja kysyi hallituksen keinovalikoimasta.

– Kiitän Tanusta kysymyksestä, se on aivan oikea tässä ajassa. On todettava, että perheillä on haasteita; Suomessa elää 150 000 köyhää lasta. Lapsiperheköyhyys on vieläkin tasolla, jota ei voi millään hyväksyä.

– Joukko toimia on tehty nimenomaan lapsiperheköyhyyden vähentämiseksi. Yhteiskunnalla on iso tehtävä luoda positiivista mielialaa, että nuoret haluavat perustaa perheen. eivätkä pidä sitä riskinä vaan ilopn ja onnellisuuden aiheena, perhe-ja peruspalveluministeri Krista Kiuru vastasi.

 

Ylös