– Matalapalkka-alat ja siitä johtuva naisten eläkeköyhyys tarvitsevat ratkaisuja, KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela muistuttaa

15.10.2019 klo 14:47 Politiikka Samuli Rissanen

– KD Naisilla on merkittävä rooli olla etenkin tiettyjen tasa-arvokysymysten asiantuntija. Naisvaltaiset matalapalkka-alat, osin tästä johtuva naisten eläkeköyhyys ja naisiin kohdistuva väkivalta ovat edelleen tärkeitä teemoja, Kristillisdemokraattisten Naisten puheenjohtajana jatkava Tiina Tuomela sanoo.

Kristillisdemokraattien Vantaan kaupunginvaltuutettu Tiina Tuomela, 59, otti innolla vastaan jatkopestin KD Naisten puheenjohtajana. Erityisesti hän kertoo odottavansa jatkoa EPP Women -yhteistyölle, jossa on edustanut KD naisia syksystä 2018 alkaen.

– KD Naisilla on mielestäni merkittävä rooli olla etenkin tiettyjen tasa-arvokysymysten asiantuntija. Naisvaltaiset matalapalkka-alat, osin tästä johtuva naisten eläkeköyhyys ja naisiin kohdistuva väkivalta ovat edelleen tärkeitä teemoja.

– Sote-uudistus koskettaa naisia sekä sote-alan työntekijöinä että potilaina. Myös perhevapaauudistuksessa on KD Naisilla sanansa sanottavana perheiden valinnanvapauden puolestapuhujana, hän kertoo.

– Tarvitsemme kansaan vetoavaa, ymmärrettävää viestiä. Meidän pitää kirkastaa viestiämme ja olla vähän rosoisiakin.

Tuomela itse omaa lääkärinä, sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä sisäilma-asioiden neuvottelukunnan jäsenenä juuri sopivaa osaamista; oikeastaan häntä voisi kutsua politiikan moniottelijaksi.

Uudenmaan vaalipiirin varakansanedustaja sekä maakuntavaltuutettu toimii niin ikään Vantaan Asunnottomien Hyvinvoinnin Tuen (Vahti ry) puheenjohtajana; järjestö tekee viikoittain ruokajakelua ja asumisneuvontaa.

Pääkaupunkiseudun erityistarpeita Tuomela ratkoo KD:n metropolityöryhmässä. Hän kiinnittäisi huomiota erityisesti asumisen kalleuteen ja osin siitä johtuvaan asunnottomuuteen. Samalla alueiden eriarvoistumiskehitystä pitäisi jarruttaa.

Hän muistuttaa, että pääkaupunkiseudun väestöstä kasvava osuus on maahanmuuttajia.

– Kotouttamisprosessia, etenkin kieltenoppimista, tulee kehittää. Merkittävää on etenkin usein kotiin jäävien naisten kotouttaminen.

Tuomela vaikutti myös kristillisdemokraattien 1.varapuheenjohtajana vuosina 2017-19. Hänen mielestään puolue tarvitsee nyt kentän inspiroimista, sillä kannatus on jäänyt junnaamaan paikoillaan.

– Tarvitsemme kansaan vetoavaa, ymmärrettävää viestiä. Meidän pitää kirkastaa viestiämme ja olla vähän rosoisiakin.

– Kentän arvostusta tulee kohottaa. Kaikki lähtee kentästä, jokainen meistä on KD:n kuva ulospäin. Eli puolue olemme me kaikki, ei vain johtomme ja kansanedustajamme, hän muistuttaa.

Tiina Tuomela on politiikan moniottelija

KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela on 59-vuotias vantaalainen kaupunginvaltuutettu, sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sisäilma-asioiden neuvottelukunnan jäsen, Uudenmaan vaalipiirin varakansanedustaja sekä maakuntavaltuutettu.

Hän on aktiivisesti mukana kirkollispolitiikassa.

Tuomela on Vantaan Asunnottomien Hyvinvoinnin Tuen (Vahti ry) puheenjohtaja.

Ammatiltaan hän on lastenlääkäri ja kiertää luennoimmassa esimerkiksi sisäilmaongelmista eri puolilla Suomea.

Perheeseen kuuluvat puoliso sekä kaksi jo täysi-ikäistä lasta. Vipinää tuovat Ria-koira ja tyttären koira Minni.

Ylös