– Opintorahaa luvattiin korottaa 100 euroa, mutta tuli kaksi euroa, Päivi Räsänen napauttaa hallituspuolueita

24.10.2019 klo 17:24 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kiinnitti eduskunnan kyselytunnilla huomiota opintorahan korotukseen, joka jäi kahteen euroon kuukaudessa. Ennen vaaleja hallituspuolueiden lupauslistoilla oli vielä 83-100 euron korotukset.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen muistutti eduskunnan kyselytunnilla hallituspuolueita niiden opintorahaa koskeneista vaalilupauksista ja niistä perääntymisestä vaalien jälkeen.

– Ennen vaaleja vasemmistoliitto lupasi 100 euron korotuksen, Sdp ja Rkp 86 euron ja vihreätkin 83 euron korotuksen, Räsänen kertasi.

Nyt opintorahaan on tulossa kuitenkin vain parin euron korotus.

Kaksi euroa on pieni askel myönteiseen suuntaan, mutta samalla kovin kaukana sadan euron lupauksista

Räsäsen mielestä kaksi euroa on pieni askel myönteiseen suuntaan, mutta samalla kovin kaukana sadan euron lupauksista.

Sen sijaan huoltajakorotus saatiin viime kaudella aikaan, ja se on hallituksen esityksen mukaisesti 25 euroa kuukaudessa.

– Se on hyvä asia, mutta kovin pieni, kun otetaan huomioon se, että heikentynyt syntyvyys on yhteydessä siihen, että ensimmäisen lapsen saaminen viivästyy nimenomaan opiskelevilla henkilöillä. Olisi hyvin tärkeä, että juuri opiskelijaperheiden asemaan vaikutettaisiin, Räsänen sanoi.

Kristillisdemokraattien eilen julkaisemassa vaihtoehtobudjetissa esitetään, että huoltajakorotus nostettaisiin 150 euroon.

– Se ei tee kuin 5 miljoonaa euroa lisää valtion budjettiin. Voisitteko lähteä tähän, se on saman verran kuin mitä olette omien avustajienne palkkaukseen laittaneet, Räsänen napautti hallituspuolueita.

Ylös