Hänninen ja Essayah vetävät Eduskunnan lasten puolesta-ryhmää

24.10.2019 klo 16:19 Politiikka KD Lehti

Eduskunnan lasten puolesta -ryhmä järjestäytyi tänään ensimmäisessä kokouksessaan eduskuntavaalien jälkeen. Puheenjohtajaksi valittiin Katja Hänninen Vasemmistoliitosta ja varapuheenjohtajaksi Sari Essayah Kristillisdemokraateista.

Ryhmä jatkaa työtään lapsiperheiden etujen valvojana ja edistäjänä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

– Ensi vuonna keskitymme erityisesti lapsiperheköyhyyden vähentämiseen sekä muiden haavoittuvissa asemissa olevien lasten tilanteen parantamiseen, Katja Hänninen sanoo.

Ryhmä jatkaa yhteistyötä lapsiasiavaltuutetun, erilaisten järjestöjen, tutkijoiden ja muiden lasten asioita edistävien toimijoiden kanssa. Tarvittaessa ryhmä tekee yhteistyötä muiden eduskunnassa toimivien lapsipolitiikkaa käsittelevien ryhmien ja verkostojen kanssa.

– Kuulimme kokouksessamme lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarista ajankohtaisista lapsipoliittisista aiheista. Lapsistrategian valmistelu, perhevapaauudistus sekä lastensuojelun tilanne tulivat hänen puheenvuorossaan esille ja niihin vaikuttaminen löytyy myös ryhmämme asialistalta, Sari Essayah sanoo.

Ylös