Maanselän perheeseen syntyi poika, onnellinen puoluesihteeri jäi isyyslomalle

4.11.2019 klo 11:07 Henkilöt Merja Eräpolku

Maanselän perheeseen syntyi sunnuntaina terve poikavauva. Asmo Maanselkä jäi heti kahden viikon isyyslomalle. Hän on ylpeä KD:n lapsimyönteisestä poliittisesta linjasta.

KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä ja hänen aviopuolisonsa Tina saivat sunnuntaina 3. marraskuuta toisen lapsen. Samalla ekaluokkalainen Sylvi, 7, sai pikkuveljen.

Helsingin Naistenklinikalta tavoitettu tuore isä yrittää koota viime päivien ajatuksia.

– Oman lapsen syntymä on elämän onnellisin hetki. Olen Jumalalle valtavan kiitollinen uudesta elämästä, Asmo Maanselkä sanoo.

Maanselän mielestä yhteiskunnallisessa keskustelussa nuoria perheitä syyllistetään lapsihaaveista, eikä työelämä sisällä riittäviä joustoja niiden toteuttamiseen.

– Voi olla, että itselläni on tässä nyt ylimääräistä tunnetta ilmassa, mutta on se aivan hirveää että vastasyntyneitä lapsia kohdellaan ilmastopäästöinä.

Olen Jumalalle valtavan kiitollinen uudesta elämästä. – Asmo Maanselkä

– Tällaisena hetkenä on hienoa tuntea ylpeyttä puolueemme vahvasta perhepolitiikasta. Nuoria perheitä tulee tukea saavuttamaan jokaiselle perheelle sopiva lapsilukumäärä. Toisaalta työelämään pitää saada lisää turvaa.

Maanselkä näkee, että myös työnantajien tulisi suhtautua lapsihaaveisiin myönteisesti.

– Lapsen voidaan nähdä vievän liikaa aikaa työltä ja varsinkin sairaan lapsen huoltajat ovat kiperässä tilanteessa. Työnantajien tulisi kannustaa lastenhankintaan mahdollistamalla joustoja työelämässä ja myös turvaa perheelle.

– Mediassa on ollut juttuja, joissa vastasyntyneen lapsen vanhempia on irtisanottu työstään, vaikkapa jos ovat joutuneet hoitamaan sairasta lasta. Näin on sattunut vaikkapa tilanteissa, jossa työntekijä on ollut koeajalla.

– Ymmärrän yrittäjän murheet, jos työntekijä on jatkuvasti pois, mutta se että Irtisanotaan lapsen takia, se on sydämetöntä, Asmo Maanselkä painottaa.

 

Ylös