– KD:ta pitäisi profiloida enemmän myös kaupunkilaisten puolueeksi, KD Espoon tuore puheenjohtaja Sari Savela sanoo

11.11.2019 klo 12:18 Henkilöt Samuli Rissanen

Metropolialueella KD voi olla ajamassa kohtuuhintaisia asumisratkaisuja ja asuinalueiden monimuotoisuutta, Sari Savela sanoo.

Hän on KD Espoon tuore puheenjohtaja ja ehdolla Uudenmaan piirin puheenjohtajaksi.

Kristillisdemokraattien Espoon osasto uunituore puheenjohtaja ja Uudenmaan piirin puheenjohtajaksi ehdolla oleva Sari Savela haluaisi nähdä puolueen profiloituvan enemmän myös kaupunkilaisten puolueeksi.

Hänen mielestään KD voisi metropolialueella ajaa kohtuuhintaisia asumisratkaisuja ja asuinalueiden monimuotoisuutta.

– Näen myös kannustavan perhepolitiikan tärkeänä samoin kuin nuorten asioiden edistämisen.

Sitä faktaa, että metropolialueella on paljon sinkkutalouksia, ei pidä ohittaa

Esimerkiksi mielenterveyspalvelujen saatavuutta tulee kehittää, samoin syrjäytymisvaarassa olevien nuorten palveluita. Ne ovat investointeja tulevaisuuteen.

– Myöskään sitä faktaa, että metropolialueella on paljon sinkkutalouksia, ei pidä ohittaa, Savela muistuttaa.

Toimiva joukkoliikenne on tärkeää metropolialueella, mutta myöskään yksityisautoilun edellytyksiä ei pitäisi liiaksi vaikeuttaa. Ympäristökysymykset on otettava huomioon.

– Maahanmuuton osalta olen sitä mieltä, että Suomella on varaa harjoittaa inhimillistä ja hallittua maahanmuuttoa. Muukalaisvihamielisyys ei sovi yhteen kristillisten arvojen kanssa, hän sanoo.

Maahanmuuttajien kotouttamiseen tulee kiinnittää huomiota, jotta integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan tapahtuisi mahdollisimman jouhevasti.

”Puolueen suunta Uudellamaalla on vain ylöspäin”

– Puolueen kannatus Uudellamaalla on surkea. Se pitää saada nousuun. Suunta on vain ylöspäin, kristillisdemokraattien Uudenmaan piirin johtoon pyrkivä Savela sanoo.

Hän ei kuitenkaan käyttäisi keinoina flirttailua Perussuomalaisten kanssa ja heidän kannattamien teemojen nostoa. KD:n tulee harjoittaa monipuolista omaa politiikkaa, jossa ollaan tavallisen ihmisen asialla.

– Minulle kristillisdemokratia on ennen kaikkea sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja lähimmäisestä huolehtimista. Toki talouden realiteetit huomioon ottaen. Tarvitaan myös vastuullista talouspolitiikkaa.

Savela uskoo, että paikallisosaston puheenjohtajuus tukee myös piirin puheenjohtajuutta. Savelan kotikaupunki Espoo on Uudenmaan suurin ja Suomen toiseksi suurin kunta.

– Mielestäni tarvitaan myös aikaisempaa tiiviimpää yhteyttä ja yhteishenkeä alueen kaikkien toimijoiden kesken. Sitä haluaisin olla edistämässä.

Uudenmaan KD valitsee uuden puheenjohtajan 15. marraskuuta.

Sari Savela

• 54-vuotias espoolainen

• naimisissa, kolme lasta

• KTM, päätoimittaja, yrittäjä

• KD Espoon osaston tuore puheenjohtaja, joka oli myös eduskuntavaaliehdokkaana keväällä 2019

• politiikan ulkopuoliset harrastukset: avioliittotyö, kuntoliikunta ja käsityöt

 

Ylös