KD Nuorilta tuki Räsäselle: ”Nyt tuulta purjeisiin ottanut tulkinta laista kaventaa sananvapautta”

7.11.2019 klo 11:10 Politiikka Merja Eräpolku

KD Nuorten mielestä olisi loogista, että kaikki Raamattua levittävät tahot joutuisivat tutkinnan kohteeksi. Nuorisojärjestön hallitus haluaa satiirisella kannanotollaan näyttää Räsäs-tutkinnan absurdin puolen.

KD Nuoret haluaa osoittaa tukensa puolueen pitkäaikaiselle kansanedustajalle Päivi Räsäselle.
– Yksilönvapauksista vaikuttavimman, eli sananvapauden, tulee olla turvattu jatkossakin ja tätä vapautta rajoittavien ajojahtien on loputtava, KD Nuorten hallituksen kannanotossa sanotaan.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen Raamattua siteeraavien ja tulkitsevien julkaisujen jouduttua toistamiseen tutkinnan kohteeksi KD Nuoret haluaa muistuttaa, että Suomessa toimii tahoja, jotka Räsästäkin merkittävästi laajemmassa mittakaavassa jakavat näitä ”kansanryhmää vastaan mahdollisesti kiihottavia tekstejä”.

– Suomen evankelis-luterilainen kirkko jakaa Raamattuja ja sen oppeja jatkuvasti ja ”huolestuttavan suuressa” mittakaavassa. Esimerkiksi rippikoulun kautta Raamattuja on jaettu vuonna 2019 yli 45 000 15-vuotiaalle suomalaisnuorelle. Lisäksi Raamattua luetaan ja tulkitaan julkisissa jumalanpalveluksissa, joista myös osa lähetetään Suomen Yleisradion kanavilla, joka sunnuntai, sanoo KD Nuorten puheenjohtajaksi vuodelle 2020 valittu Annika Lyytikäinen.

Yksilönvapauksista vaikuttavimman, eli sananvapauden, tulee olla turvattu jatkossakin ja tätä vapautta rajoittavien ajojahtien on loputtava.

Myös monet muut tahot asettavat yleisön saataville, levittävät muutoin yleisön keskuuteen tai pitävät yleisön saatavilla Raamattuja, sen sisältöä ja tulkintoja. Tällaisia tahoja ovat KD Nuorten mukaan kaikki muutkin Raamattuun oppinsa perustavat kristilliset kirkot, mutta myös kirjakustantamot, kirjakaupat ja kirjastot.

– Perinteiseen kristilliseen oppiin kuuluu myös käsitys siitä, että kaikki ihmiset ovat syntisiä ja tarvitsevat parannusta. Tämä näkemys muistuttaa huolestuttavalla tavalla Päivi Räsäsen ulostuloja ja sitä voidaan ilmeisesti täten pitää vihapuheena ei vain vähemmistöjä, vaan koko ihmiskuntaa vastaan, KD Nuoret toteavat.

– Nyt tuulta purjeisiin ottanut tulkinta laista kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kaventaa sananvapautta. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, alkaako poliisille tulvia rikosilmoituksia ja nettivihjeitä myös muista Raamatun sisältöä levittävistä toimijoista. Mieluummin näemme tietysti, että lain tulkinta ei kaventaisi kaikille kuuluvaa sanan- ja uskonnonvapautta, Lyytikäinen jatkaa.

 

Ylös