Hanna-Lea Ahlskog on Keski-Pohjanmaan kristillisdemokraattien uusi puheenjohtaja

19.11.2019 klo 10:54 Henkilöt Samuli Rissanen

Kokkolalainen Hanna-Lea Ahlskog valittiin kristillisdemokraattien Keski-Pohjanmaan piirin uudeksi puheenjohtajaksi piirin syyskokouksessa Kokkolassa.

Kälviäläinen Mauri Salo jatkaa piirin varapuheenjohtajana.

Kokkolalainen Hanna-Lea Ahlskog valittiin kristillisdemokraattien Keski-Pohjanmaan piirin uudeksi puheenjohtajaksi piirin syyskokouksessa Kokkolassa. Kälviäläinen Mauri Salo valittiin jatkamaan piirin varapuheenjohtajana.

Kokkolassa vieraillut kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman muistutti, että suomalainen liha on turvallista ja vastuullisesti tuotettua.

– Kotimainen ruuantuotanto tulee ilmastonmuutoksen myötä olemaan tärkeämmässä asemassa kuin koskaan sitten globaalien markkinoiden avautumisen jälkeen. Ilmastopolitiikan tulee turvata ruuantuotanto ja globaali ruokaturva, Östman sanoi.

Kun valitsee suomalaista lihaa, tietää mitä syö

Hän muistutti, että EU:n maatalouden omavaraisuusaste on ollut viime vuosina keskimäärin 84 prosenttia, kun Suomessa omavaraisuusaste on edelleen keskimäärin 72 prosenttia. Maailmassa on vain kymmenkunta maata, jotka ovat ruoan nettoviejiä.

– Ihmiskunnan elämä ja yhteiskuntarauha on näiden maiden, sekä toimivien kauppasuhteiden ja logistiikan varassa. Olemme riippuvaisia toisistamme, mutta liika riippuvaisuus tuo mukanaan myös merkittäviä haavoittuvuuksia.

– Suomi on kuljetusten kannalta saari. Siksi Suomen suunta ei voi olla kohti heikkenevää omavaraisuutta. Kun valitsee suomalaista lihaa, tietää mitä syö, Östman linjasi.

Keski-Pohjanmaan KD:n uusi piirihallitus

Erovuoroisista piirihallituksen jäsenistä jatkavat kaudella 2020-2021 kokkolalaiset Heimo Fiskaali, Katja-Maaria Kaakinen ja Juhani Orjala sekä pietarsaarelainen Benita Nyman Pietarsaari, kruunupyyläinen Kaarin Saarukka ja toholampilainen Ritvariitta Snellman. Uusina jäseninä piirihallitukseen valittiin kannuslainen Hannele Ilola ja kälviäläinen Mauri Salo.

Edellä mainittujen lisäksi piirihallituksessa jatkavat Annika Enlund-Piirto ja Kerstin Peltola Kokkolasta, Sven Grankulla ja Timo Prittinen Luodosta, Kristiina Hellstrand Pietarsaaresta, Merja Heikkilä Vetelistä, Siv Södö ja Bernt Snellman Pedersörestä.

Puoluehallituksen jäseneksi vuodelle 2020 Keski-Pohjanmaan piiri esittää valittavaksi Hanna-Lea Ahlskogin sekä hänen varajäsenekseen Mauri Salon.

Ylös