”Taisi olla kaikkein paras”-Kristillisdemokraattien varjobudjetti sai kiitosta, kun opposition vaihtoehtoja puntaroitiin eduskunnassa

20.11.2019 klo 16:41 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetti on saanut opposition varjobudjettien palautekeskustelussa kiitosta ja tukea erityisesti hallituspuolue keskustalta.

Kristillisdemokraattien vaihtoehto näytti saavan ainakin hallituspuolue keskustalta kiitosta ja tukea, kun eduskunnassa puntaroitiin iltapäivän mittaan opposition vaihtoehtobudjetteja.

Omat näkemyksensä esittivät suuruusjärjestyksessä perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja lopulta Liike Nyt.

– Parhaimmat varjobudjetit ovat tulleet pienemmiltä eduskuntaryhmiltä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen arvioi, että kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetti taisi olla hallituspuolueen näkökulmasta kaikkein paras.

– Parhaimmat varjobudjetit ovat tulleet pienemmiltä eduskuntaryhmiltä. Suurin oppositioryhmä (perussuomalaiset) oli täysin valesokkelille rakentanut Suomen perustan, puoli miljardia hukassa. Kokoomuksellakin oli puhalluksia. KD:n budjetti oli parempi kuin Liike Nytin, vaikka siinä oli hyviä keskustelunavauksia, Kurvinen kiteytti.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä puolestaan antoi kiitokset kristillisdemokraattien esityksille lapsiperheiden ja vanhusten hyväksi.

Sen sijaan hän arvioi kriittisesti KD:n budjetin tulopuolella olevaa asumistuen uudistamista.
– Vaikka asumistukijärjestelmään liittyy kiistämättä ongelmia, kristillisdemokraattien ensi vuodelle ehdottama 300 miljoonan euron säästöjen hankkiminen sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla on kuitenkin vaikea toteuttaa, hän sanoi.

Ylös