Pääministeristä tulossa kisa – Rinne esitti eropyynnön, Marin ja Lindtman jo ilmoittautuneet hallituksen ruoriin

3.12.2019 klo 12:45 Politiikka Kristiina Kunnas

Pääministerin paikasta on tulossa kisa ainakin jo mukaan ilmoittautuneiden varapuheenjohtaja Sanna Marinin ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin välillä.

Pääministeri Antti Rinne tuli ulos eduskuntaryhmänsä kokoustilasta ja sanoi lyhyesti lähtevänsä käymään Mäntyniemessä viemässä kirjeen.

Mäntyniemessä pääministeri pyysi tasavallan presidentiltä eroa valtioneuvoston jäsenyydestä sekä pääministerin että  ja muiden ministerien osalta. Samalla Rinne kiitti presidenttiä hyvästä ja luottamuksellisesta yhteistyöstä näiden kuukausien aikana.

Presidentti Sauli Niinistö otti eropyynnön vastaan ja pyysi entistä hallitusta jatkamaan toimitusministeristönä. Rinne vastasi, että näin tapahtuu.

Pian Rinteen lähdettyä eduskunnasta kohti Mäntyniemeä SDP:n ryhmähuoneesta tuli ulos ryhmäpuheenjohtaja Antti Lindtman, ja ilmoittautui mukaan pääministerikisaan.

Pian Rinteen lähdettyä eduskunnasta kohti Mäntyniemeä SDP:n ryhmähuoneesta tuli ulos ryhmäpuheenjohtaja Antti Lindtman, ja ilmoittautui mukaan pääministerikisaan.

– Jos Suomi kysyy, minä vastaan kyllä, sanoi Lindtman.

– Keväällä esteenä ministeriyteen olivat perhesyyt. Syyt ovat edelleen olemassa, mutta tilanne on nyt niin vakava ja erilainen, että olen valmis käytettäväksi. Suomi-laiva on saatava vakaaksi, hän totesi.

Tosin Lindtman pyysi vielä odottamaan, mitä Rinne kertoo myöhemmin iltapäivällä tiedotustilaisuudessaan Valtioneuvoston linnassa.

Aiemmin aamulla varapuheenjohtaja Sanna Marin oli kertonut olevansa käytettäväksi hallitustunnustelijaksi eli seuraavaksi pääministeriksi.

Antti Lindtman median edessä pääministerin ollessa matkalla Mäntyniemeen eropyyntö mukanaan. – Olen käytettävissä, hän sanoo. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös