Eduskunnassa ja valtioneuvostossa dramaattiset hetket – jättääkö Rinne eropyyntönsä puoliltapäivin, riittääkö pääministerivaihdos?

3.12.2019 klo 11:14 Politiikka Kristiina Kunnas

Iltalehti ja Helsingin Sanomat ovat jo uutisoineet, että pääministeri Antti Rinne jättäisi eropyyntönsä presidentille klo 12 tiistaina. Nähtäväksi jää, riittääkö vain pääministerin vaihtaminen vai alkaako tiistain tapahtumista isompi ketjureaktio.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin mukaan epäluottamusviestiä on kerrottu pääministeri Antti Rinteelle kolmen päivän ajan.

– Pääministerinä on henkilö, johon eduskuntaryhmä ja puoluehallitus eivät luota, Kulmuni sanoi tiistaiaamuna Valtioneuvoston linnan edessä.

Pääministeri tapasi keskustan johtoa aamulla.

Juuri nyt ovat meneillään sekä Keskustan että SDP:n eduskuntaryhmän kokoukset ja molempien kokoushuoneiden viereisillä käytävillä eduskunnassa on suuri joukko mediaväkeä odottamassa. Tunnelma on hiljainen, jännittynyt ja odottava. Pääministerin tuloa SDP:n ryhmähuoneesta odotetaan – samoin kuin hänen viestiään.

Juuri nyt ovat meneillään sekä Keskustan että SDP:n eduskuntaryhmän kokoukset ja molempien kokoushuoneiden viereisillä käytävillä eduskunnassa on suuri joukko mediaväkeä odottamassa. Tunnelma on hiljainen, jännittynyt ja odottava.

Nyt odotetaan ero- ja muita uutisia. Iltapäiväkahdelta hallituksen on määrä vastata kokoomuksen, Liike Nytin ja kristillisdemokraattien välikysymykseen. Välikysymys koskee samaa Posti-sotkua ja omistajaohjausjupakkaa, joka aiheutti jo ministeri Sirpa Paateron eron ja Rinteen hallituksen yhä pahenevan kriisin.

Eilisiltana Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei suorasanaisesti vaatinut pääministeri Rinteen eroa, mutta hänen viestinsä käytännössä kuitenkin tarkoitti sitä.

Esimerkiksi Iltalehti ja Ilta-Sanomat seuraavat tilannetta eduskunnassa live-lähetyksellä nettisivuillaan.

Ylös