Helsingin poliisi kieltää uusnatsien Kohti vapautta -mielenosoituksen itsenäisyyspäivänä

4.12.2019 klo 13:19 Kotimaa KD Lehti

Helsingin poliisin mukaan kokoontumista ei voida pitää laillisena ja rauhanomaisena mielenosoituksena.

Helsingin poliisi on päättänyt kieltää uusnatsien Kohti vapautta -mielenosoituksen itsenäisyyspäivänä. Poliisin mukaan kokoontumista ei voida pitää muun muassa perustuslain, kokoontumislain ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten tarkoittamana laillisena ja rauhanomaisena mielenosoituksena. Päätös tehtiin maanantaina.

Mielenosoituksen tarkoituksena on rasistisen ja väkivaltaisen sanoman levittäminen julkisuuteen niin kadulla kuin tietoverkoissakin. – Helsingin poliisi

Keskusrikospoliisi kertoi noin kuukausi sitten epäilevänsä, että väliaikaiseen toimintakieltoon määrätyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) toimintaa jatketaan Kohti vapautta -liikkeenä. Käräjä- ja hovioikeus ovat aiemmin määränneet PVL:n lakkautettavaksi muun muassa liikkeen väkivaltaisuuden takia.

– Mielenosoituksen tarkoituksena on rasistisen ja väkivaltaisen sanoman levittäminen julkisuuteen niin kadulla kuin tietoverkoissakin, sanotaan poliisin maanantaisessa päätöksessä.

 

Ylös