Sonja Falk keräsi kehuja valtuustokollegoilta Lahdessa – Etelä-Suomen Sanomat laittoi valtuutetut kehumaan kollegaa

9.1.2020 klo 09:12 Henkilöt Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien 3. varapuheenjohtaja ja lahtelainen kaupunginvaltuutettu Sonja Falk sai Etelä-Suomen Sanomien (ESS:n) kyselyssä kehuja valtuustokollegoilta yli puoluerajojen. Falkia kuvailtiin asioihin perehtyneeksi ja kuuntelevaksi.

Lahdessa ilmestyvä Etelä-Suomen Sanomat kyseli vuoden lopulla kaupunginvaltuutetuilta, millaisia voittoja ja tappioita tuli vuoden aikana. Lisäksi valtuutettuja pyydettiin kehumaan toisen valtuustoryhmän kollegaa.

Eniten kehuja tuli Kristillisdemokraattien Sonja Falkille. Hän on KD:n 3. varapuheenjohtaja, ja työskentelee  Lastensuojelun Keskusliitossa erityisasiantuntijana. Hän on myös Lahden KD-valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen. Kristillisdemokraateilla on Lahdessa neljä valtuutettua.

– Aika hieno palaute. Olen tästä iloisesti yllättynyt. Olen kyllä sen pistänyt merkille, että valtuustokollegat kuuntelevat näkemyksiäni ja yhteistyö sujuu mukavasti, vaikka päätettävät asiat ovat usein hankalia, joskus jopa raskaita, Falk sanoo KD-lehdelle.

Aika hieno palaute. Olen tästä iloisesti yllättynyt. Olen kyllä sen pistänyt merkille, että valtuustokollegat kuuntelevat näkemyksiäni ja yhteistyö sujuu mukavasti, vaikka päätettävät asiat ovat usein hankalia, joskus jopa raskaita. – Kollegoiden kehuma lahtelaiskaupunginvaltuutettu Sonja Falk

– Aina välillä sitä miettii, että näkyykö se oma arvopohja valtuustotyön arjessa. Tietysti toivon, että se näkyy. On rohkaisevaa kuulla tällaisia kommentteja, Falk sanoo.

Valtuustokollegat kuvasivat Falkia aina erittäin hyvin perehtyneeksi ja yhteistyökykyiseksi. Falkin sanottiin argumentoivan hyvin, olevan toisia kuunteleva ja rakentava persoona. ”Erinomainen kuuntelija, mutta ei epäröi tuoda omaa kantaansa esille. Tekee omien arvojensa mukaista politiikkaa ja tekee sen aidosti”, Etelä-Suomen Sanomille annetuissa vastauksissa lueteltiin.

Falk arveli Kimmo Kankaan haastattelussa Etelä-Suomen Sanomissa (4. tammikuuta) kehujen kumpuavan asennoitumisestaan valtuustotyöhön.

– Arvostan valtuutetun työtä ja kunnioitan muita valtuutetuksi lähteneitä. Rakkaudesta omaa kotikaupunkia kohtaan tätä tehdään. Arvostus tarkoittaa myös sitä, että perehdyn asioihin, Falk totesi ESS:ssä.

Falk antoi kyselyssä omat kehut vihreiden Jouni Kaikkoselle, jolla Falkin mielestä ”on kykyä kuunnella eri näkökulmia, pitää oman linjansa kirkkaana ja sovittaa näkemyksiä rakentavalla tavalla yhteen”.

 

Ylös