Hämeen Kristillisdemokraatit: ”Hämeestä paras asuinpaikka lapsiperheille”

29.1.2020 klo 08:20 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Hämeen Kristillisdemokraatit haastaa hämäläiskunnat tekemään oikeasti lapsiystävällisiä päätöksiä.

– Häme on saman vakavan tulevaisuuden uhkan edessä kuin muukin Suomi. Syntyvyyden romahdus haastaa myös meitä, muistuttaa Hämeen Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Hannele Saari.

Hämeen Kristillisdemokraatit haluaa edistää perheiden hyvinvointia.

– Mitä tehokkaammin voimme edistää perheiden halukkuutta lasten hankintaan, sitä paremmin voimme turvata kaikkien
asukkaiden tulevaisuutta, KD Hämeen piiri sanoo kannanotossaan.

Kristillisdemokraattien mielestä lasten kasvatus on niin tärkeää työtä, että siitä tulisi palkita perheitä tuntuvasti.

– Puheenjohtaja Sari Essayah on esittänyt huoltajakertymää eli vanhemmuuden perusteella kertyvää eläkettä, jota maksettaisiin niin kauan, kun lapsi on oikeutettu lapsilisään, vaikka vanhemmat olisivat palkkatyössä.

Vaihtoehtobudjetissaan KD esittää lapsilisien korotusta, verotuksen lapsivähennystä sekä jokaisesta syntyvästä lapsesta ensimmäisen lapsilisän yhteydessä maksettavaa 1 000 euron bonusrahaa. Nämä olisivat myönteisiä signaaleja lapsiperheille.

KD esittää lapsilisien korotusta, verotuksen lapsivähennystä sekä jokaisesta syntyvästä lapsesta ensimmäisen lapsilisän yhteydessä maksettavaa 1 000 euron bonusrahaa.

Hämeen Kristillisdemokraatit vaatii lasten ja perheiden hyvinvoinnin turvaamista kaikissa tilanteissa, myös silloin kun talousahdingossa uudistetaan kuntien palveluverkkoja.

– Perheiden palveluja ja lasten koulutusmahdollisuuksia pitää ennemminkin kehittää ja parantaa kuin karsia ja huonontaa, KD Häme muistuttaa.

Toimivat ja hyvin tavoitettavat palvelut ovat ykkösvetovoimatekijöitä perheiden valitessa asuinpaikkaansa.

– Pienentyvät lapsimäärät mahdollistavat ryhmäkokojen pienentämisen. Siitä hyötyisivät kaikki lapset. Päätöksenteossa on aina otettava huomioon lapsivaikutusten arviointi.

Hämeen Kristillisdemokraatit haluaa Hämeestä parhaan asuinpaikan lapsiperheille.

– Lapsiperheille on annettava postiivisia signaaleita ja tuettava perheiden arkea.

– Haastamme Hämeen kuntien päättäjät ja johtohenkilöt tekemään inhimillisiä, konkreettisesti lapsiystävällisyyttä lisääviä päätöksiä.

 

Ylös